Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 18° 20° 2
22. lipnja 2018.
Zaštitno lice RTL-a

Ana Brdarić Boljat: 'Sin me uči vrijednostima koje je užurbani život pregazio'

Foto: Nenad Reberšak
Foto: Nenad Reberšak
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2017. u 7:00 2017-09-10T07:00:00+02:00

Mislim da sam sretna mama jer moja djevojčica Cvita ima najdivnije tete u vrtiću, baš kao i sin Ante učiteljice. U ponedjeljak, na kraju dana, muža sam pitala: »Hoćemo li mi to moći«

Iza Ane Brdarić Boljat je nadasve uzbudljiv tjedan, sin Ante joj je krenuo u prvi razred, kćer Cvita u vrtić, a ona sama odvodila je prvi 60-minutni RTL Danas.
– Uz tim urednika Željke Marijanović i Borne Keserovića te uz kolege reportere koji su svojim prijedlozima upotpunili emisiju uspjeli smo napraviti najzanimljivije informativne minute u Hrvatskoj. Rekla bih: ovog prvog mačića ne bacajte u vodu!, zadovoljno je nakon prve emisije izjavila Brdarić Boljat koja je na RTL-u od samog početka njegova emitiranja u Hrvatskoj. Prvo je radila kao novinarka, da bi kasnije postala urednica i voditeljica.

Iza vas su prve odrađene 60-minutne informativne emisije RTL Danas. Kakvi su vaši prvi dojmovi?

– Moram priznati da mi je prvi dan bio izuzetno stresan. Ne samo da smo počeli s produženom informativnom emisijom, već sam kao mama prvašića bila jako uzbuđena zbog prvog dana škole, ali I vrtića u koji je jednako tako prvi dan nakon ljetne stanke krenula moja kći. Ali kada se dan zarolao sve je išlo kao po špagi. Na poslu uz tim urednika Željke Marijanović i Borne Keserovića, uz kolege reportere koji su svojim prijedlozima upotpunili emisiju uspjeli smo napraviti najzanimljivije informativne minute u Hrvatskoj. Uz dinamiku vijesti koju smo stvorili sat vremena je proletjelo – a ono što se uistinu dogodilo u Hrvatskoj i svijetu – iz perspektive gledatelje bilo je kao na dlanu. Rekla bi – ovog prvog mačića ne bacajte u vodu!

Je li bilo teško odvoditi prvih 60 minuta u komadu?

– Bio je pravi gušt!

SVAKI JE DAN PUN INFORMACIJA

Kakve su prve reakcije gledatelja?

– Prema podacima gledanosti novi format im jako odgovara. Bilo me strah zbog toga što smo prva središnja informativna emisija u danu – ali to se za sada pokazuje kao prednost. Hvala gledateljima na ukazanom povjerenju!

Neki smatraju da je 60 minuta informativne emisije možda malo predugo. Zašto vi mislite da nije?

– Kao urednik informativne emisije često se borite s programom za više minuta. Dogodilo se i prvog dana da smo nešto izbacivali jer jednostavno nije stalo ni u tih 60 minuta. Svaki je dan pun informacija – samo one prave treba znati prenijeti gledateljima.

Na RTL-u ste od samog početka. S vremenom ste postali jedno od njihovih zaštitnih lica. Donosi li to i određenu odgovornost?

– Meni odgovornost paše, nikada od nje ne bježim. Uvijek sam glasna kada nešto želim, ali znam zašutjeti kada treba i poslušati argumente drugih. No, jedno sam naučila kroz ove godine, a to je ne podcjenjivati samu sebe.

Dio ste informativnog programa. No biste li bili spremni i na rad na nekom projektu u zabavnom programu?

– Zašto ne? Radila sam i na rukometnom prvenstvu kada su sagrađene Arene u Hrvatskoj. To što sam informativa ne znači da se ne znam zabavljati, a projekt samo treba biti dobar da ga prihvatim.

NIŠTA BEZ BAKE MIRE

Rekli ste da je vaše starije dijete, sin Ante u ponedjeljak krenulo je u prvi razred. Kako je to prošlo? Jeste li više bili uzbuđeni vi ili on?

– Uf, znam da sam na kraju dana muža pitala: »Hoćemo li mi to moći«. Dakle, ne sumnjam u svoje dijete – već u sebe. Imam divnog malog pametnjakovića koji me ponovno uči vrijednostima koje je nekako užurbani život do sada pregazio.

Imate i dvogodišnju djevojčicu Cvitu. Tko se brine o njoj dok ste vi na poslu?

– Iskreno, mislim da sam sretna mama jer moja djevojčica ima najdivnije tete u vrtiću, baš kao i Ante učiteljice. Nekako je lakše prepustiti se poslu kada su oni u dobrim rukama. Naravno, ništa ne bi bilo bez bake Mire koja uvijek uskoči.

Radite od ponedjeljka do četvrtka. Kako ćete sada provoditi slobodno vrijeme?

– Nismo još definirali radno vrijeme. Bliži smo rotaciji voditelja. S Tomislavom Jelinčićem radim od samih početaka i s njim imam odličan odnos tako da svaka privatna obveza postaje lakša kada znamo da jedno u drugom imamo zaleđe.

Od malena volite kazalište. Stignete li u Zagrebu otići na neku predstavu?

– Imam čak i klub prijateljica kazališta. Doduše ja i moja prijateljica Ljerka odemo tek jednom mjesečno u kazalište, ali 12 predstava godišnje je brojka s kojom se mogu nositi.

Niste jedna od onih koja često pohodi društvena događanja. Ne volite ili nemate vremena?

– Volim svoju privatnost i svoje društvo s kojim radije provodim vrijeme. No, na mnoga događanja na žalost ne stignem zbog posla.

TENISICE I U PRIRODU

Bavite li se nekim sportom?

– Često sam igrala badminton rekreativno prije. Sada vadim rekete i krećem ponovno na teren.

RTL već petu sezonu emitira Tri, dva, jedan – kuhaj, kakvi ste vi s kuhačom? Što se nalazi na vašem meniju i koliko uopće stignete redovito jesti s obzirom na posao koji radite?

– Kuham za dva dana kao, pretpostavljam, mnoge mame. Punjene paprike su često na meniju ne samo jer ih moji vole već su i jednostavne za napraviti. Nema previše filozofiranja - kuha se po Špičekovoj kuharici tradicionalnih okusa.

Godinama imate prepoznatljivu plavu kosu kod koje se mijenja tek duljina. Znači li to da niste skloni drastičnim promjenama?

– Čini se da sam pronašla svoju idealnu frizuru. Dobro se osjećam u svojoj koži i nemam potrebu za promjenama. Ako i kada vidite drastičnu promjenu frizure – znate da mijenjam posao.

Minimalno koristite make-up. Kakvu su vaši beauty rituali? Imate li ih?

– Smijali smo se cijelo ljeto jer su se mojim ritualima priklonila i djeca. Kora svake pojedene lubenice našla se na našem licu, baš kao i kora krastavca. Ipak, najdraže mi je staviti dobru hidratantnu krmu na lice, tenisice i zaputiti se u prirodu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka