Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 2
Sutra: 21° 21° 2
16. listopada 2019.
Priča se po "fejsu"

Svjetski poznati glazbenik Tom Waits gostovao u Balama u Istri

Tom
Tom
Autor:
Objavljeno: 14. srpanj 2015. u 7:30 2015-07-14T07:30:00+02:00

Ulaznica za taj famozni hepening mogla se kupiti, navodno, po cijeni od 350 eura, i to na popularnoj društvenoj mreži, a koncert je održan u poznatom baljanskom okupljalištu 

Brzinom munje, il' bolje rečeno brzinom Facebooka proširila se vijest da je legendarni Tom Waits, nedjelju proveo u Balama šećući se njenim pitoresknim ulicama. I kao da to nije bilo dovoljno, uslijedio je i novi šok za sve ljubitelje i poznavatelje glazbenikovog bogatog opusa. A priča, dakle, kaže da je Tom Waits, veliki svjetski glazbenik, tekstopisac i glumac, u jednom poznatom baljanskom okupljalištu održao »tajni« koncert.

I dok je navodni dolazak, a potom i koncert Toma Waitsa bio zaogrnut velom tajne, ulaznica za taj famozni hepening, opet je navodno, kažu facebookovci, bila javna i lijepo se po cijeni od 350 eura mogla kupiti/pribaviti na fejsiću. 

Potvrdu informacije o tajnovitom koncertu velikog Waitsa nismo uspjeli dobiti, makar nam je telefonski (O.K. nema slike, ali ima tona) i s ljudima kojima smo kontaktirali sve mirisalo na točnu informaciju. Bilo kako bilo lijepo zvuči, pa makar i laž bila, da je Tom Waits prošetao i nastupio u Balama. Još samo da nas sljedeći ili neki drugi put pozovu, neovisno o tome je li u pitanju privatni aranžman, prijateljski nastup ili daj bože javni nastup američke glazbene legende.  

A što reći o Waitsu? Osim uzdahnuti, za sve nas koji tamo nismo bili. Thomas Alan, odnosno Tom Waits rođen je 7. prosinca 1949. godine i američki je pjevač, tekstopisac, kompozitor i glumac, a za njegov prepoznatljivi glas kritičari kažu da zvuči kao da je namočen u burbon, ostavljen da visi u sušionici mesa nekoliko mjeseci, a onda iznesen van i pregažen automobilom. 

Tekstovi Waitsovih pjesama često predstavljaju groteskne portrete zlovoljnih ličnosti i mjesta, iako je pokazao sklonost konvencionalnijim baladama. Ima kultni status i utjecao je na brojne tekstopisce unatoč tome što je imao malu radio i video podršku. Njegove pjesme su poznatije široj publici po tome što su ih obrađivali popularni izvođači: »Jersey Girl« obradio je Bruce Springsteen , a »Downtown Train« obrada je Roda Stewarta. Waits je nominiran za velik broj glavnih muzičkih nagrada a osvojio je Grammyje za dva albuma – »Bone Machine« i »Mule Variations«. 

Inače, Waits je vrlo osjetljiv kao javna osoba. Ne voli se pojavljivati u medijima, izbjegava intervjue i živi povučenim obiteljskim životom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.