Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
17. siječnja 2020.
Okrenula novu stranicu

Sinead O'Connor prešla na Islam: "Ovo je prirodan zaključak svakog inteligentnog teološkog putovanja"

YouTube, Twitter
YouTube, Twitter
Autor:
Objavljeno: 26. listopad 2018. u 16:27 2018-10-26T16:27:00+02:00

Osim što je promijenila ime, Davitt je pokazala i novi izgled s maramom na glavi, a kao profilnu sliku na Twitteru postavila je adaptaciju poznatog Nikeovog slogana kao podršku nošenju hidžaba "Wear a hijab, just do it".

Popularna irska pjevačica Sinead O'Connor objavila je na svom Twitter profilu da je prešla na Islam i promijenila ime u Shuhada' Davitt.

Nekad poznata po hitu "Nothing Compares 2U", a u posljednje vrijeme uglavnom po privatnim problemima, Davitt je u svojoj objavi izrazila sreću odlukom.

- Ovo je objava da sam ponosna što sam postala muslimanka. Ovo je prirodan zaključak svakog inteligentnog teološkog puta. Sva sveta pisma vode Islamu. Zbog čega sva ostala pisma postaju suvišna. Dobit ću (još jedno) novo ime. Bit će Shuhada', napisala je u svojoj objavi 51-godišnja pjevačica.

Osim što je promijenila ime, Davitt je pokazala i novi izgled s maramom na glavi na nekoliko slika, a kao profilnu sliku na Twitteru postavila je adaptaciju poznatog Nikeovog slogana kao podršku nošenju hidžaba "Wear a hijab, just do it".

Objavila je i video u kojem prvi put pjeva Azan, muslimanski poziv na molitvu. Muslimane koji je u sve većem broju prate na društvenim mrežama moli da joj oproste zbog grešaka u izgovoru jer, kaže, još uvijek uči.

- Hvala svoj mojoj muslimanskoj braći i sestrama koji su me tako lijepo dočekali u Ummah danas na ovoj stranici. Ne možete zamisliti koliko mi vaša briga znači, napisala je u jednoj objavi.

Devitt ima četvero djece i udavala se četiri puta. 1999. godine postala je svećenica katoličke grupe koja nije povezana s Rimskom katoličkom crkvom koju je cijelog života oštro kritizirala. Poznata je po snažnom političkom i društvenom aktivizmu, ali i povijesti mentalnih problema.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.