Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Marko Tolja u prilogu LIFE Novog lista

Samo sam jednom svirao na vjenčanju

Foto Petar FABIJAN
Foto Petar FABIJAN
Autor:
Objavljeno: 18. prosinac 2010. u 8:15 2010-12-18T08:15:00+01:00

Zna se kakav je moj repertoar, po tom sam pitanju vrlo krut i ne primam glazbene želje, neću sigurno svirati ono što ne želim samo zato što me netko platio

Mlad, duhovit, šarmantan dečko hrvatske glazbene scene koji plijeni pažnju vokalnim sposobnostima i nastupima uživo. Da, pričamo o Marku Tolji kojeg u utorak 21. prosinca očekuje prvi veliki samostalni božićni koncert u riječkom HNK Ivana pl. Zajca. I to ne bilo kakav, već s vrhunskim orkestrom i zborom riječke Opere te Olja'zz bendom pod palicom dirigenta Igora Vlajnića.  

– To je na listi želja i snova još jedna kvačica pod ispunjeni zadatak. Uz hrvatske božićne pjesme i popularne američke standarde, bit će tu mjesta i za moje pjesme. Veliki je to projekt, puno je ljudi uključeno, angažirali smo i klince iz Vocal Studija Maraton pa kad svi budemo na pozornici, bit će nas oko sedamdesetak. Totalna gužva na stageu!  Snimit ćemo i live CD koji ćemo objaviti iduće godine.

Imate još kakve angažmane za Božić i Novu godinu?

– Imam još nekoliko nazovimo ih božićnih svirki, no Novu godinu ne pjevam. Idem najvjerojatnije s frendovima u jednu kuću u Gorskom kotaru i to je to. Recesija je i na glazbenoj sceni, a ja sam izbirljiv po pitanju tih gaža. Nekako sam i sam potencirao da se ne dogodi, ne volim svirati Nove godine, sviram je samo ako mi ponude dobru lovu. Jer moram od nečega živjeti.

Biste li svirali na vjenčanjima?

– Samo sam jednom svirao na vjenčanju i u pitanju je bila jedna moja bliska prijateljica. Zna se kakav je moj repertoar, po tom sam pitanju vrlo krut i ne primam glazbene želje, neću sigurno svirati ono što ne želim samo zato što me netko platio. Tako izgubiš puno poslova, no ne odstupam od svojih principa. Ima jedna zgoda kad me zvao jedan frajer, bogati tatin sin iz Zagreba i pitao ako ću svirati na njegovom vjenčanju, vrlo brzo sam shvatio da bih morao raditi neke »kompromise« pa sam uljudno odbio, zvao je još jednom, pa i treći put i frajer tad naglasi da novci nisu u pitanju, no moj odgovor je i tada bio – ne.

Opširnije u prilogu LIFE Novog lista, u subotu 18. prosinca 2010.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.