Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
22. studenoga 2019.
Novi slučaj

"Pozvao nas je u sobu i masturbirao": Jedan od najpoznatijih komičara optužen za seksualno uznemiranje

Pamela Adlon i  Louis C.K / Foto: REUTERS
Pamela Adlon i Louis C.K / Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 10. studeni 2017. u 7:29 2017-11-10T07:29:00+01:00

Tri od pet žena koja su iznijela svoja svjedočanstva izjavilo je da se Louis C. K. samozadovoljavao pred njima

Pet žena iznijelo je optužbe o seksualnom uznemiravanju protiv 50-godišnjeg američkog komičara Louisa C. K. u tekstu objavljenom u četvrtak u New York Timesu, prenosi agencija Reuters.

Tri od pet žena koja su iznijela svoja svjedočanstva izjavilo je da se Louis C. K. samozadovoljavao pred njima. Komičarke Dana Min Goodman i Julia Wolov izjavile su da ih je njihov kolega 2002. godine pozvao u svoju hotelsku sobu tijekom festivala komedije u Aspenu i potom masturbirao pred njima. Još tri žene navele su slična iskustva.

Reuters je pokušao doći do reakcije od komičara, ali je njegova osoba za odnose s javnošću Lewis Kay odgovorio da će se C. K. očitovati pisanom izjavom u »nadolazećim danima«.

U Timesovu tekstu C. K. je odbacio sve optužbe i nazvao ih 'glasinama', kad su ga upitali za komentar tijekom promocije njegovog filma »I Love You Daddy« (Volim te tatice) u Torontu u rujnu ove godine.

U četvrtak je u New Yorku naprasno otkazana promocija spomenutog filma, neposredno prije nego što je Times objavio svoju priču.

Louis C. K. je dobitnik Emmyja i jedan od najpopularnijih stand-up komičara, a u svojim je nastupima često koristio doskočice sa seksualnim aluzijama u kojima se spominje i masturbacija. Ovaj je 50-godišnji komičar posljednji u nizu poznatih osoba iz svijeta zabave koji je optužen za seksualno uznemiravanje, a koje su počele s optužbama protiv filmskog producenta Harveyja Weinsteina te glumaca Kevina Spaceyja i Stevena Seagala.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.