Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 26
Sutra: 12° 12° 26
12. studenoga 2019.
Seksualni napad

Osramoćeni "Američki tata": Bill Cosby danas se vraća na sud u Pennsylvaniji

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2018. u 11:11 2018-09-24T11:11:21+02:00

Osramoćena američka televizijska ikona Bill Cosby pojavit će se u ponedjeljak pred sudom u Pennsylvaniji na izricanju kazne za seksualni napad, pet mjeseci nakon što je proglašen krivim.

Cosby (81), poznat kao »Američki tata« zbog svoje očinske uloge u popularnoj humorističnoj seriji iz osamdesetih godina imena »Cosby Show«, mogao bi dobiti maksimalnu kaznu od 30 godina zatvora zbog drogiranja i seksualnog napada na Andreu Constand 2004.

Ovaj komičar proglašen je krivim 26. travnja po sve tri točke optužnice.

Tužitelji će tražiti da ga se odmah pošalje u zatvor, dok će njegovi odvjetnici pokušati učiniti sve da ostane u kućnom pritvoru i tamo pričeka ishod moguće žalbe, objavio je portal TMZ.

Vjeruje se da će odvjetnici tražiti od suda da bude blag s obzirom na Cosbijevu dob i stanje.

Ročište na kojem će biti izrečena kazna počinje u ponedjeljak u Norristownu i moglo bi potrajati dva dana.

Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti u svibnju je izbacila Cosbyja i Oscarom nagrađenog redatelja Romana Polanskog. Oni su bili prvi članovi koji su izbačeni zbog kršenja kodeksa ponašanja koji je Akademija usvojila u prosincu prošle godine nakon što je u javnost izašao niz optužbi o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju u industriji zabave.

Nekad moćan filmski producent Harvey Weinstein izbačen je u listopadu nakon što ga je nekoliko žena optužilo za desetljeća seksualnog uznemiravanja, što je i pokrenulo društveni pokret #MeToo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.