Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Miss turizma Svijeta

Najljepša žena svijeta posjetila Hrvatsku i oduševljena je gostoprimstvom

Foto Tomislav Smoljanović
Foto Tomislav Smoljanović
Autor:
Objavljeno: 16. listopad 2018. u 12:11 2018-10-16T12:11:25+02:00

Dosad su naše predstavice u najboljem svjetlu promovirale hrvatske ljepote i domaći turizam, a sada i cijela država ima sjajnu priliku da tu promociju učini još jačom jer će sva svjetla natjecanja ljepote biti uperena u Hrvatsku.

Hrvatsku je posjetila aktualna Miss Turizma Svijeta - Andrea Gutierrez iz Kolumbije - koja je prestižnu titulu osvojila u siječnju ove godine u Malaki u Maleziji.

Povod njezina dolaska najava je novog izbora za Miss Turizma koji će se na proljeće iduće godine održati u Hrvatskoj kada će našu zemlju posjetiti 60 ljepotica iz cijelog svijeta, a finalna je večer ovog ekskluzivnog izbora, kojeg Hrvatska postaje ponosni domaćin, predviđen za 13. travnja 2019. godine.

Nakon gotovo dvadeset godina, koliko Hrvatska sudjeluje u svjetskom izboru za Miss Turizma Svijeta i odličnih rezultata naših finalistica, Hrvatska je u konkurenciji vodećih turističkih velesila svijeta odabrana za domaćina prestižnog natjecanja, a zasluge se za to pripisuju vlasniku licence natjecanja za Republiku Hrvatsku Borisu Kosmaču.

- Godinama sam osobno sudjelovao na svjetskim izborima kao službeni koreograf, šest godina, sudjelovao kao član stručnog ocjenjivačkog internacionalnog žirija čak 8 puta, a prošle sam godine i radio kao producent finalnog svjetskog izbora u Maleziji. Od prvog dana, kada sam kao jedan od najmlađih vlasnika licence u svijetu za Hrvatsku, sudjelovao predstavljajući našu zemlju, želja mi je bila svjetski izbor dovesti u Hrvatsku i napokon sam uspio i presretan sam'', kazao je Boris Kosmač u službenom priopćenju.

Foto Tomislav Smoljanović

Dosad su naše predstavnice u najboljem svjetlu promovirale hrvatske ljepote i domaći turizam, a sada i cijela država ima sjajnu priliku da tu promociju učini još jačom jer će sva svjetla natjecanja ljepote biti uperena u Hrvatsku, a ugostit će se i brojni novinari i ostali vlasnici licenci natjecanja.

Prvi je korak u tome učinila aktualna najljepša žena na svijetu Andrea Gutierrez koja je oduševljena svojim boravkom u Hrvatskoj, ljepotom Zagreba, modom, a ponajviše domaćom kuhinjom. Štoviše, zagorskim se štruklama nestrpljivo čeka vratiti na proljeće iduće godine.

- Prekrasnu zemlju imate, a oduševljena sam i gostoprimstvom. Gastronomija vam je fantastična, a zagorske štrukle morat ću opet kušati. Presretna sam jer ću se iduće godine vratiti u vašu zemlju'', kazala je aktualna Miss turizma svijeta.

Pripreme finala Miss Turizma Svijeta su već uvelike u tijeku, a Kosmač se nada nesebičnoj pomoći hrvatskih institucija, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstava turizma, te gradova lijepe naše i medija, kako bi finalni svjetski izbor, na najbolji mogući način, prikazao ljepote Hrvatske i uspješnost hrvatskog turizma u svijetu.

Izbor za Miss Turizma Svijeta uspješno se održava jednom godišnje od davne 1989. godine.

Foto Tomislav Smoljanović

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.