Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. ožujka 2019.
"Roditeljski" problemi

Najbizarnija tužba ikad: Sofiju Vergara mogli bi tužiti njeni - zamrznuti embriji

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Autor:
Objavljeno: 13. prosinac 2016. u 10:21 2016-12-13T10:21:33+01:00

Popularna glumica Sofia Vergara, zvijezda serije »Moderna obitelj« mogla bi se suočiti s jednom od najbizarnijih tužbi ikad: nju bi mogla tužiti njena dva zamrznuta embrija nazvana Emma i Isabella. Povod za bizarnu tužbu datira još iz 2014. kad je glumica bila u vezi s poduzetnikom Nickom Loebom s kojim je odlučila zamrznuti oplođene jajne stanice.

Također su osnovali i roditeljski fond u kojem su čuvali novac za njihovo obrazovanje, zdravstveno osiguranje, budućnost i sve ono što bi im trebalo da su došle na svijet. Nakon što je njihova veza propala, Nick je već jednom pokušao tužiti Sofiju, tražeći starateljstvo nad embrijima, no neuspješno.

Sad su tužbu pred sudom u američkoj saveznoj državi Luisiani podigla dva embrija, navodno zbog toga što im je, time što nisu postali ljudi, uskraćeno pravo koristiti sredstva iz spomenutog namjenskog fonda. Dva embrija traže da se skrbništvo dodijeli njihovom ocu jer je on željan da dođu na svijet. Embriji se trenutno nalaze u Kaliforniji, ali s obzirom na to da je fond za njih osnovan u Luisiani, gdje svaka oplođena jajna stanica ima zakonska prava i pravno opunomoćenje, otuda i tužba. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown