Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
"Rise and shine"

Kylie Jenner razljutila javnost jer želi zakonski prisvojiti izraz koji se svakodnevno koristi

FOTO/Kylie Jenner, Instagram
FOTO/Kylie Jenner, Instagram
Autor:
Objavljeno: 24. listopad 2019. u 7:15 2019-10-24T07:15:00+02:00

Korisnici Twittera nisu zadovoljni njezinom idejom da popularni izraz pretvori u zaštitni znak.

"Rise and Shine" ("Ustani i zablistaj") učestali je izraz kojeg mnogi koriste u svakodnevnom govoru. Odnosno, barem je to nekada bio, jer se sada u priču upetljala Kylie Jenner i njezina želja da isti pravno "prisvoji".

U nevjerojatno predvidljivom potezu, milijarderka i vlasnica kozmetičkog carstva, podnijela je zahtjev za zaštitom izraza. Potez je uslijedio nakon što je njezina pjesmica s tim izrazom, koju je pjevala pri buđenju kćerkice Stormi Webster, postala viralna. 

Prema portalu TMZ Kylie je podnijela zahtjev za zaštitom te tri riječi, čime je uspjela postati još poznatija (i bogatija) nego što već jest. Ako se zahtjev odobri, a "rise and shine" postane njezin zaštitni znak, Kylie će ga moći staviti na proizvode poput "remena, haljina, šalova, pidžama, čarapa, donjeg rublja i kozmetike", prenosi Cosmopoiltan

Do sada, njezin je tim dizajnirao dvije majice s kapuljačom koje imaju natpis “riiise and shiiinnee” uz njezino lice okruženo suncem. Prodaju se za 65 dolara, ali već su se i rasprodale.

Korisnici Twittera nisu zadovoljni njezinom idejom da popularni izraz pretvori u zaštitni znak. Fraza je postojala i prije nje, ona ju nije osmislila, a javnost ju sada "napada" jer pokušava ostvariti profit na nečem tako banalnom. 

"Upravo sam za svoj zaštitni znak uzela 'dobro jutro'", "Ovo se ne bi smjelo odobriti. Osjećam da je ovo poput fraze 'Sretan rođendan'" i "Netko ih mora zaustaviti jer će uskoro prisvojiti i Sunce i Zemlju", stoji u komentarima. Netko joj je napisao i da je narcistična te da je ovo tek jedan od primjera kako "bogati postaju još bogatiji". 

Društvene mreže nisu niti razočarale kada je pitanju traženje videa u kojem Kylie pjeva. Jedan se korisnik na Instagramu dosjetio putem TikToka "ubaciti" Kylie u animirani film o Uspavanoj ljepotici koja se budi uz "rise and shine".