Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Istinska zvijezda

Koristio je isti mobitel 17 godina, a sada daje 714 milijuna dolara, cijelo svoje bogatstvo - u dobrotvorne svrhe

Foto YouTube
Foto YouTube
Autor:
Objavljeno: 17. listopad 2018. u 7:57 2018-10-17T07:57:00+02:00

Njegova supruga i on preferiraju jesti na štandovima ulične hrane, koriste javni prijevoz kada god to mogu, a prvi pametni telefon Yun-Fat je kupio nedavno, nakon što mu je Nokia - koju je kupio prije 17 godina - konačno prestala raditi.

Jedna od najvećih filmskih zvijezda HongKonga ChowYun-Fat zapanjio je svijet odlukom da sve svoje bogatstvo - oko 714 milijuna američkih dolara - dodijeli u humanitarne svrhe.

63-godišnja zvijezda i filantrop tijekom duge i plodne karijere, u kojoj šira ga publika pamti uloge u filmovima Tigar i zmaj i Elitni ubojice, zaradio je čitavo bogatstvo.

Da mu ti novci uistinu nisu potrebni te da mu ne znače mnogo, kazuje i njegov dosadašnji život.

Yun-Fat živi vrlo skromnim životom, trošeći svega oko 100 dolara mjesečno, prenosi Jayne Stars. Umjesto vožnje u luksuznim sportskim automobilima i stanovanja u skupim rezidencijama, što bi netko očekivao od zvijezde tog kalibra, Yun-Fat kupuje svoju odjeću u dućanima robe sniženih cijena.

Njegova supruga i on preferiraju jesti na štandovima ulične hrane, koriste javni prijevoz kada god to mogu, a prvi pametni telefon Yun-Fat je kupio nedavno, nakon što mu je Nokia - koju je imao 17 godina - konačno prestala raditi.

- Moj san je biti normalna i jednostavna osoba. Najteža stvar u svijetu ne odnosi se na to koliko novaca možeš zaraditi, već kako pritom zadržati mirno stanje uma i živjeti ostatak života na jednostavan i opušten način, rekao je popularni glumac za filmski portal iz Hong Konga Jayne Stars.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.