Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 2
Sutra: 17° 17° 2
15. rujna 2019.
Kip u Sloveniji

Kip Melanije Trump u rodnoj Sloveniji izaziva smijeh i nevjericu: "To je Štrumpfeta!"

FOTO/Flickr
FOTO/Flickr
Autor:
Objavljeno: 6. srpanj 2019. u 12:57 2019-07-06T12:57:56+02:00

Kip krasi obronke, gleda u rijeku i drži podignutu lijevu ruku, kao što je originalna Melanija držala 2017. godine na inauguraciji Donalda Trumpa

Američki konceptualni umjetnik Brad Downey angažirao je slovenskog umjetnika Aleša Župevca. Uvod zvuči kao početak vica, a i čitava priča nije ništa dalje od vica, ako je suditi po reakciji javnosti.

Suradnja između umjetnika je nastala radi izrade kipa Melanije Trump u prirodnoj veličini u njezinom rodnom gradu.

Umjesto da obronke Sevnice ukrasi vjerodostojan lik prve dame SAD-a, motornom je pilom izrezbaren kip koji je nasmijao ekipu na društvenim mrežama diljem svijeta. 

S pogledom na rijeku Savu, stoji tako kip Melanije Trump koji je za ovu prigodu obučen u njezin prepoznatljivi plavi kaput. 

BBC prenosi da ovaj umjetnik ima izložbu u Lubljani sve do kraja kolovoza, te da su voditelji galerije navodno rekli da je kip "možda šala". 

U svakom slučaju, kip je tamo. Krasi obronke, gleda u rijeku i drži podignutu lijevu ruku, kao što je originalna Melania držala 2017. godine na inauguraciji Donalda Trumpa.

Možda je kip doista nekakva "šala", možda je "posebna umjetnost" (jedna od onih koju malo tko shvaća), ali svakako je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama. 

"Nakon torte, meda i čarapa, slovenski rodni grad prve dame SAD-a sada ima kip svoje najpoznatije kćeri", stoji u jednoj od objava na Twitteru, dok je netko kip prozvao i "strašilom". 

U komentarima kip uspoređuju sa strašilom, a naziv videa u kojem je isti prikazan od strane RT-a, piše da joj hitno treba "facelifting". 

The Sun prenosi da lokalno stanovništvo nije zadovoljno, pišući da je jedan stanovnik izjavio: "To ne izgleda kao Melania, to je Štrumpfeta. To je sramota". Drugi se pak složio dodavši da "nije u redu". 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.