Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 4
Sutra: 5° 5° 4
19. siječnja 2019.
Dirljiva objava

Danijela Dvornik dirljivo obilježila 10 godina od smrti kralja funka: Dino, nedostaješ!

Dino Dvornik
Dino Dvornik
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2018. u 14:24 2018-09-07T14:24:00+02:00

U objavi Danijela priznaje kako je teško podijela gubitak. Otkriva i kako Dino nije volio starost i kako će ga zauvijek pamtiti kao zajebanta s toplim dječačkim očima, piše njegova supruga Danijela

Pred točno deset godina javnost je rastužila vijest o smrti Dine Dvornika. Hrvatski kralj funka iznenadno je preminuo u 44. godini, ali ne i ritam njegovih hitova pa se i današnji neki novi klinci uvijaju na njegove taktove.

Njegova supruga Danijela tim je povodom na svom Instagram profilu napisala dirljivu objavu koju je objavila uz staru izgužvanu fotografiju Dina i nje.

U objavi Danijela priznaje kako je teško podijela gubitak. Otkriva i kako Dino nije volio starost i kako će ga zauvijek pamtiti kao zajebanta s toplim dječačkim očima.

I, na kraju dodala ono istinsko, ljubavno, vanvremensko, jednostavno - nedostaješ.

Sporih pet godina

- Ne znam je li brzo ili sporo prošlo. U stvari znam, prvih 5 godina je sporo prolazilo, činilo se dugo a onda su se emocije ipak stabilizirale kao ustalom i život. Nemam pojma šta bi bilo kad bi bilo iako sebe koji put uhvatim razmišljajući o tome. Pokušavam zamisliti Dina 10 godina starijeg sa pokojom sijedom dlakom na glavi koja bi mu dala dodatnog šarma. Ali njegova energija zasigurno bi prekrila godine. Lipe bi godine imao, tek 54.

Tko zna sta bi sve bilo u ovih 10 godina. Danas na tržištu postoje glazbeni instrumenti i ritam mašine koje sada u sebi imaju sve integrirano za jednu ozbiljnu produkciju. Ima gomilu mladih klinaca koji bi mu se stavili na raspolaganje u zamjenu za učenje uz Dina. Uživao bi u tome i bezgraničnim mogućnostima moderne tehnologije. Vjerojatno bi danas radio koncerte u malim količinama, ali puno kvalitetnije, po svom guštu.

Za svoj gušt

Jer dođeš u godine kad ti se ne da raditi kompromise , kad usporiš ritam i radiš da ugodis sebi. Vjerojatno bi radio glazbu kakvu je oduvijek želio bez udovoljavanja širokoj masi , za svoj gust.

Bio bi vjerojatno prisutan na svim drustvenim drustvenim mrežama jer bi napokon mogao reci sto god poželi. Možda bi unovčio svoje igranje igricama, imao svoj YouTube kanal i gomilu followera.

Možda bi da je samo malo pričekao, ostvario još neke svoje snove. A možda bi sve to bilo jednostavno previše za njega, previše svega a najmanje onoga jednostavnog života analognog snimanja na samo 16 kanala , neiscrpne ideje , lakoće življenja i stvaranja , gdje sve sto se dogodi bude pozlaćeno a da toga nisi ni svjestan.

Jer mladost je takva, luda i poletna, starost je izbirljiva a kičma opterećena. Nije volio starost i nije htio usporiti ritam. Njegova zadnja slika u mom pamćenju je slika još uvijek mladog Dina, vječnog zajebanta sa toplim dječačkim očima . Nedostaješ.❤️

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka