Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Pritisak na Trumpa

Bono pozvao američke zastupnike da zaustave praksu razdvajanja migrantskih obitelji

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 20. lipanj 2018. u 10:32 2018-06-20T10:32:08+02:00

Nedugo poslije ovotjednih koncerata u Washingtonu frontmen U2-a sastao se s republikancima i demokratima kako bi govorio o tisućama djece koje su odvojene od svojih roditelja pri ilegalnom ulasku u SAD

Irski glazbenik i aktivist Bono u utorak se sastao s američkim zastupnicima koje je pozvao da stvore pritisak na američkog predsjednika Dondalda Trumpa da napusti svoju »potpuno neamerikansku« praksu razdvajanja obitelji na južnoj granici s Meksikom.

Nedugo poslije ovotjednih koncerata u Washingtonu frontmen U2-a sastao se s republikancima i demokratima kako bi govorio o tisućama djece koje su odvojene od svojih roditelja pri ilegalnom ulasku u SAD.

»Razgovarao sam s mnogo republikanaca«, otkrio je Bono.

»Oni kažu da žele popraviti situaciju, no ona se mora zaustaviti«.

»U potpunosti je neamerička«, zaključio je glazbenik.

Trump je meta kritika zbog mjere »nulte tolerancije« u kojoj stoji da se optužuje svatko tko ilegalno prijeđe granicu, što dovodi do toga da su djeca odvojena od svojih pritvorenih roditelja.

Bono je suosnivač inicijative ONE campaign koja se bori protiv ekstremnog siromaštva i HIV-a. Na Capitol Hill je stigao zahvaliti zastupnicima za financiranje razvojnih programa koji su spasili milijune života, posebice u Africi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.