Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Skandal

Asia Argento izbačena iz »X Factora«: 'Ne želimo da njena afera optereti natjecatelje'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2018. u 10:38 2018-09-07T10:38:51+02:00

Talijanska glumica i redateljica Asia Argento, jedna od predvodnica pokreta #MeToo, koja je i sama optužena za seksualno zlostavljanje, isključena je iz predstojećeg talijanskog televizijskog showa.

Organizatori talijanske verzije »X Factora«, natjecateljske emisije u pjevanju, objavili su da Argento više neće biti u žiriju.

»U dogovoru s Asijom odlučili smo prekinuti našu suradnju kako bi natjecatelje zaštitili od afere koja s njima nema veze, i što bi samo skretalo pozornost«, napisali su producenti u tvitu.

New York Times je prošli mjesec objavio da je Argento platila 380,000 dolara glumcu Jimmyu Bennettu nakon što ju je optužio za seksualno zlostavljanje kalifornijskom u hotelu 2013. kada je imao 17 godina.

Po kalifornijskom zakonu, legalna dob za pristanak na seks iznosi 18 godina.

Argento je demantirala »bilo kakve seksualne odnose«, ali je kasnije rekla da je njezin bivši partner, slavni kuhar Anthony Bourdain dao novac Bennettu da mu pomogne s »ozbiljnim financijskim problemima.«

Argento je bila jedna od prvih glumica koja je prijavila holivudskog producenta Harvey Weinsteina prošle godine i započela pokret #MeToo protiv seksualnog zlostavljanja u svijetu zabave i šire.

Optužila je Weinsteina za silovanje 1997. kada je imala 21 godinu i bila glasna protiv seksualnog zlostavljanja u Hollywoodu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze