Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2018.
Spektakularni show

14 godina nakon Nipplegate, Timberlake se vraća na "mjesto zločina"

14 godina nakon Nipplegate, Timberlake se vraća na "mjesto zločina"
14 godina nakon Nipplegate, Timberlake se vraća na "mjesto zločina"
Autor:
Objavljeno: 23. listopad 2017. u 11:45 2017-10-23T11:45:06+02:00

Nastup u poluvremenu Super Bowla svake godine prati oko 100 milijuna ljudi

Pop zvijezda Justin Timberlake nastupit će u veljači u poluvremenu Super Bowla, 14 godina nakon »Nipplegatea« ili problema s odjećom Janet Jackson koji je rezultirao skandalom i još uvijek se pamti i rado prepričava.

Tridesetšestogodišnji pjevač vijest je potvrdio na Twitteru, a isto je nakon njega potvrdio i glavni sponzor događaja, tvrtka Pepsi.

Ovogodišnji 52. po redu Super Bowl održat će se 4. veljače na US Bank stadionu u Minnesoti na kojemu je prošle godine nastupila Lady Gaga.

Ovo će biti treći Justinov nastup na najznačajnijem američkom sportskom i glazbenom događaju. Prvi se put ondje pojavio 2001. s nekadašnjim bandom N'Syncom, a 2004. je na pozornicu izašao kao solo pjevač s Janet Jackson. Izvodili su hit »Rock Your Body« na kraju kojega je Timberlake strgnuo s pjevačice dio odjeće izloživši pogledima i kamerama njezinu desnu dojku prekrivenu samo srebrnom zvijezdom, što je rezultiralo »američkom tragedijom«.

Super Bowl i Grammy su najutjecajniji događaji kada je posrijedi prodaja glazbenih ostvarenja. Na prvom je mjestu bez konkurencije nastup u poluvremenu Super Bowla koji svake godine prati oko 100 milijuna ljudi. Rezultat je porast prodaje albuma za dvadesetak posto, a pjesama za 36 posto - samo u tjednu nakon Super Bowla.

Među glazbenim zvijezdama koje su dosad ondje nastupile su Madonna, Bruce Springsteen, U2, Katy Perry, Rolling Stonesi, Michael Jackson, Coldplay, Beyonce i mnogi drugi.

Zabavni programi u poluvremenu Super Bowla od šezdesetih do devedesetih godina prošlog stoljeća nisu bili toliko raskošni i popularni kao danas.

No od 1991. godine, kad je u poluvremenu natjecanja nastupila grupa New Kids on the Block, nastupi nekih od najpopularnijih glazbenih zvijezda današnjice postali su neizostavan dio tog »showa«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka