Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
18. siječnja 2020.
"Prvo kava, onda trening..."

Riječke dečke je briga za Matiju: U petak promocija humanitarnog kalendara

Foto: Marko Gracin
Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 1. prosinac 2016. u 11:30 2016-12-01T11:30:07+01:00

Promocija kalendara Riječki dečki 2017. bit će održana u petak u 21 sat u caffe baru Corto Maltese, uz sudjelovanje vrijedne ekipe koja je na njemu radila i nastup DJ-a Ivana Mastermixa

RIJEKA Dvadeset i prvo izdanje kalendara »Riječki dečki« od jučer je moguće nabaviti u caffe baru Corto Maltese na početku riječkog lukobrana. Pod motom »Prvo kava, onda trening...«, kalendar je nastao uz partnerstvo i pomoć Ive i Davora Lješevića, njihovog fitness centra Terminal 7 i pripadajućeg caffe bara Corto Maltese, čiji je partner Julius Meinl platio troškove tiska.

Nakon što je dvadeset godina cjelokupan prihod od prodaje tisuću primjeraka kalendara doniran Dječjem domu Oštro-Kraljevica, ovog je puta u dogovoru s Davorom i Ivom Lješević iz fitness centra Terminal 7 došlo do trenutka promjene te je odlučeno da će sav prihod biti doniran Matiji Kataliniću, sjajnom mladom dečku, košarkaškoj nadi i igraču KK Kastav, koji je obolio od zloćudne bolesti.

Otvoreno srce

Otkrila je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare Dunja Pavešić, idejna začetnica poznatog humanitarnog kalendara, dok je Iva Lješević dodala kako su tražili kanal kroz koji bi mogli pomoći Matiji, a kad im je Dunja predložila suradnju s Riječkim dečkima, znali su da je to.

Kristijan Sirotich, predstavnik projekta »Koga briga...« zahvalio je riječkim dečkima koji su prepoznali projekt humanitarnog plivačkog maratona, organiziranog prošle godine na inicijativu plivačko-terapijskog kluba Forca čiji su članovi djeca s poremećajima u razvoju i osobe s invaliditetom. Tada je bilo potrebno pomoći mladom plivaču Matea Miletića, a ove se godine pomaže mladom Matiji Kataliniću. A kad se to čini otvorenog srca, uz puno pozitivne energija i pozitivne atmosfere, osjećaj je još bolji.

Zabavno i zanimljivo

Fotografski dvojac TinyBizz – Martina Šalov i Daniela Mikičić zahvalile su Dunji Pavešić što ih je uključila u projekt i otkrile kako je snimanje kalendara u poznatom im ambijentu fitness centra Terminal 7 bilo zabavno i zanimljivo. Složila su se s time i dvojica od tridesetčetvorice momaka s ovogodišnjeg kalendara – Viktor Pezelj i Dan Lovrović koji je »riječki dečko« već bio pred 10-ak godina.

Promocija kalendara Riječki dečki 2017. bit će održana u petak u 21 sat u caffe baru Corto Maltese, uz sudjelovanje vrijedne ekipe koja je na njemu radila i nastup DJ-a Ivana Mastermixa. Osim u kafiću na lukobranu kalendar će, po cijeni od 45 kuna, biti moguće nabaviti i na štandu na Korzu tijekom sljedeća tri vikenda.

Dodajmo za kraj da su Riječki dečki za 2017. godinu: Siniša Barčić, Andrej Belančić, David Đurić, Davor Fibinger, Vedran Nino Grozdanić, Dominik Hajdinjak, Karlo Horvat, Nardi Hrvatin, Alem Ivković, Matija Jardas, Marko Kovačić, Ivica Kurilić, Matija Krmek, Edi Lončar, Dan Lovrović, Davor Lješević, Andrija Magdić, Luka Mijić, Leon Mišan, Miroslav Novačić, Mauro Oštarić, Davor Perman, Sanjin Peruč, Viktor Pezelj, Bernard Pintur, Mateo Rački, Jurica Raič, Ivan Skender, Siniša Šoštarić, Karlo Udovičić, Sanjin Valčić, Dorian Vicić, Svebor Žgurić i Luka Žigo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.