Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Revija

Ples u vodi 120 riječkih sirena

Slavlje 20 godina postojanja
Slavlje 20 godina postojanja
Autor:
Objavljeno: 8. srpanj 2016. u 10:14 2016-07-08T10:14:03+02:00

Vjernoj publici sinkrice su se predstavile predstavom »I do, I do!« inspiriranom mjuziklom »Mamma Mia«

Stotinu i dvadeset plivačica svih dobnih kategorija, od natjecateljica do polaznica škole sinkroniziranog plivanja, preksinoć je sudjelovalo u tradicionalnoj završnoj reviji Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris. Vjernoj publici sinkrice su se predstavile predstavom »I do, I do!« inspiriranom mjuziklom »Mamma Mia« koju su premijerno izvele prošle godine. Zbog mnogobrojnih obaveza ove godine nisu stigle pripremiti novu produkciju pa su publici darovale završnu revijom kojom su se pozdravile s uspješnom minulom sezonom i zahvalile roditeljima na uloženom trudu.

Na Bazenima Kantrida nedavno je završeno Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju. Od dvanaest članica, u juniorskoj je reprezentaciji čak pet plivačica iz Rijeke: Tea Mustać (ujedno i solistica reprezentacije), Iva Matanović, Petra Mladenić, Magdalena Radovčić i Petra Juranović.

Odlični rezultati

Rezultati s Državnih prvenstava: kadetkinje: 1. mjesto tim i kombinirana rutina, 2. mjesto duo, 3. mjesto solo; mlađe juniorke: prva mjesta u svim disciplinama; juniorke: 1. solo, duet i tim, kombinaciju nisu radile, seniorke: 1. i 2. solo, 1. duo, 2. tim i kombinacija.

– Tea je bila 19. u solu, u duetu sa Zagrepčankom Antonijom Ivić 20., tim je bio 15., a najuspješnija je bila kombinacija koja je zauzela 11. mjesto. Plivale su sve naše djevojke. Jako smo ponosni na angažman svih naših volontera bez kojih bi bilo nemoguće izvesti organizaciju čitavog prvenstva. Organizator je bio Grad Rijeka, odnosno Riječki sportski savez, kojima smo isto jako zahvalni na podršci i dobro obavljenom poslu, te Hrvatski savez sinkroniziranog plivanja – rekla ječlanica Izvršnog odbora Kluba Mia Maček.

Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris ove je godine proslavio 20 godina postojanja, a njegove plivačica za rođendan su ga počastile fantastičnom sezonom – prvim mjestima na državnim prvenstvima u gotovo svim dobnim kategorijama i svim disciplinama, te još pokojim srebrom i broncom. Tu je i odličan plasman mlađih juniorki na međunarodnom 16. Primorje Synchro Cupu, sudjelovanje na više inozemnih natjecanja...

– Posebno smo ponosni na naše plivačice Miu Šestan i Rebeccu Domika, seniorske reprezentativke i njihovu trenericu Monicu Marinelli koje su sudjelovale na Europskom prvenstvu u Londonu. Natjecale su se u tehničkom i slobodnom duetu te tehničkom i slobodnom solu, a najbolji uspjeh ostvarile ulaskom slobodnog dueta u finale te konačnim 11. mjestom – dodala je Maček dodavši kako je Klub ove godine organizirao i Primorje Cup koji je s 135 plivačica iz devet zemalja u dvije dobne kategorije bio najmnogobrojniji i najuspješniji do sad.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.