Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1
Sutra: 21° 21° 1
20. rujna 2018.
Festival

PRVA VEČER ULTRE PROŠLA MIRNO Bez većih incidenata, s intervencijama ''u standardnim okvirima''

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 7. srpanj 2018. u 9:48 2018-07-07T09:48:08+02:00

 Prva večer 6. Ultra Europe festivala na splitskom Poljudu prošla je bez većih incidenata, a iz policije i Hitne medicinske pomoći kažu kako su im s petka na subotu intervencije bile »u standardnim okvirima» i uobičajene za vrijeme trajanja tog festivala. 
Uglavnom se radilo o liječnikim intervencijama vezanim uz alkoholiziranost partijanera. Više posla za liječnike bilo je u subotu ujutro kad su u širem pojasu oko stadiona krenuli utvrđivati stanje kod onih koji su ležali na cesti.
»Nismo imali većih problema. Ti mladi ljudi su uglavnom pristojni, dijelu njih naškodio je alkohol i to je sve«, kratko je Hini rekao dežurni liječnik.
Pet liječničkih timova Hitne medicinske pomoći u subotu ujutro »pojačani« su za još jednu ekipu.

U policiji ističu da su intervenirali »u standardnim okvirima» ni više ni manje nego prethodnih godina na Ultra Europe festivalu.
Policija je tako sinoć privela 102 osobe, hrvatskih i stranih državljana, od kojih je 90 zbog droge.
»Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja Ultra Europe 2018 održanog na gradskom stadionu Poljud u Splitu, nisu zabilježeni značajniji sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. Prijavljena su četiri imovinska kaznena djela«, kazala je Antonela Lolić iz splitske policije.
Osim prekršajnih prijava policija će podnijeti i četiri kaznene prijave za neovlašteno posjedovanje, proizvodnju i trgovanje drogama.
Za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita, koji su terenu bili sa 17 gasitelja i četiri vozila, noć na Ultri prošla je iznimno mirno i nisu imali intervencija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka