Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 26
Sutra: 16° 16° 26
27. svibnja 2019.
U dvoje

Novo ruho informativnog programa: Nakon Nove TV i RTL uvodi voditeljske parove

Tomislav Jelinčić, Jelena Pajić, Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak  / Foto RTL
Tomislav Jelinčić, Jelena Pajić, Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak / Foto RTL
Autor:
Objavljeno: 4. travanj 2018. u 11:25 2018-04-04T11:25:38+02:00

Ani Brdarić Boljat za voditeljskim mjestom pridružit će se Ivan Vrdoljak, dok će Tomislav Jelinčić RTL Danas voditi s novom akvizicijom ove televizije, Jelenom Pajić

 Baš kao i Dnevnik Nove TV od 9. travnja kroz RTL-ovu središnju informativnu emisiju RTL Danas gledatelje će voditi žensko-muški voditeljski par. Tako će se Ani Brdarić Boljat za voditeljskim mjestom pridružiti Ivan Vrdoljak, dok će Tomislav Jelinčić RTL Danas voditi s Jelenom Pajić.

Kako javljaju s RTL-a njihova središnja informativna emisija koncepcijski ostaje ista i trajat će 60 minuta, a nadaju se da će voditeljski parovi gledateljima dati dinamičnost i svježinu te novi pogled na priče koje svakog dana donose najbolji reporteri i novinari.

– U fokus stavljamo dobre priče i prezentaciju istih, koja će sada ovisiti o čak četiri potpuno različita voditelja, a time i četiri potpuno različita stila i pogleda na priče. Cilj je i dalje biti objektivan, ali i provokativan!, kaže Ana Brdarić Boljat. I ona, baš kao i dugogodišnji RTL-ov voditelj Tomislav Jelinčić, s veseljem prihvaća izazove i raduje se promjenama.

Novi vizualni identitet »Potrage«

Od 9. travnja novi vizualni identitet imat će i informativni news magazin »Potraga«, emisija koja je u samo godinu dana prikazivanja ukazala na nepravdu, nepoštenje, birokratske probleme, ali i donijela brojne tople ljudske priče. O kvaliteti »Potrage« svjedoči i što je već u prvoj godini prikazivanja nominirana za Večernjakovu ružu u kategoriji najbolja televizijska emisija, dok je voditeljica i urednica Danka Derifaj nominirana za televizijsku osobu godine.

– Jedva čekamo zaplesati eterom u parovima. Bit će sigurno lakše i još zabavnije, kako za nas voditelje, tako i za gledatelje, poručuje Jelinčić te naglašava da njihove nove kolege, Jelena Pajić i Ivan Vrdoljak, možda jesu godinama mlađi, ali se to u profesionalnom smislu nimalo ne osjeti.

Dosadašnji voditelj RTL Vijesti, Ivan Vrdoljak priznaje da osjeća pozitivno uzbuđenje zbog promjena u Informativnom programu.

– Svi smo jako predani i usredotočeni na to da ovo osvježenje naše središnje informativne emisije bude što kvalitetnije. Odgovornost svakako postoji – prema gledateljima, ali i kolegama. Naša emisija bit će jednako informativna i sadržajna kao i dosad, ali gledatelje želimo informirati još izravnijim, no istovremeno i opuštenijim pristupom. To znači manje službene voditeljske najave koje, ponekad i uz dozu humora, i dalje gađaju u srž određene teme. Gledateljima ćemo, kao i dosad, ukazivati na bit stvari i dati kontekst, odnosno pomoći im da shvate kako će se određeni događaj ili politička odluka odraziti na njihove živote, priča Vrdoljak. S njim se slaže i Jelena Pajić, nova članica RTL-ovog informativnog tima, a koja je na to mjesto došla nakon što je zadnjih nekoliko godina bila jedno od omiljenih lica Hrvatske televizije.

– Njihovo iskustvo i savjeti su neprocjenjivi. Ana i Tomislav su prošli sve ono što ću ja proći u tko zna koliko vremena, tako da savjete rado slušam i veselim se radu s novim kolegama. Mislim da je ovo početak jednog divnog prijateljstva, kaže Jelena Pajić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka