Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Premijera

foto Stvaranje Andy's vjenčanice: Predstavljamo prvu kolekciju vjenčanica Andree Anić Dokmanović

Foto Filip Gržinčić
Foto Filip Gržinčić
Autor:
Objavljeno: 22. travanj 2017. u 20:59 2017-04-22T20:59:44+02:00

Stvaranje Andy's vjenčanice Osim haljina, dizajnerica koja stoji iza brenda Andy's kreirala je i vjenčane balonere te suknje u kombinaciji s košuljama. Kolekcija je ovjekovječena na fantastičnim fotografijama za koje je zaslužan riječki fotograf Filip Gržinčić

Poznata riječka modna dizajnerica Andrea Anić Dokmanović kreirala je prvu kolekciju vjenčanica koja za sada broji sedam haljina. Osim haljina, dizajnerica koja stoji iza brenda Andy's kreirala je i vjenčane balonere te suknje u kombinaciji s košuljama. Kolekcija je ovjekovječena na fantastičnim fotografijama za koje je zaslužan riječki fotograf Filip Gržinčić, a koje premijerno predstavljanje imaju upravo na našim stranicama. Za potrebe kampanje koja se može vidjeti i na dizajneričinoj službenoj web-stranici korišteno je pet vjenčanica.

– Nit vodilja bila mi je praktičnost. Naime, kako i sama većinu odjevnih predmeta koje kreiram volim nositi na više načina, bilo mi je sasvim logično da i nakon vjenčanja mladenki ostane vjenčanica koju će moći ponovno iskoristiti. Andy's vjenčane haljine se mnogo razlikuju od drugih: sastoje se od tri dijela: korzeta, suknje te podsuknje te se, recimo, nakon vjenčanja korzet nositi na traperice ili uz hlače i sako, a suknje su savršene za ljetne dane i večeri. Također imam u ponudi opciju da mi nakon vjenčanja mladenka donese haljinu na oslikavanje te na taj način može dobiti potpuno novu haljinu.

Vaš je dizajnerski izričaj vrlo jedinstven i prepoznatljiv. Jeste li mu ostali vjerni i kad su vjenčanice u pitanju?

– Ah, ti volani i volani! Jesam, ostala sam pri svome stilu, ali sam dodala i neki novi. Volane sam počela koristiti u svom kreiranju prije neke 4 godine, a tek sada su, kao, »in« te ih gotovo svi koriste na svojim kreacijama. Ipak, način na koji ih ja slažem je poseban i drago mi je da je prepoznatljiv.

Kako to da ste baš sad odlučili predstaviti prvu kolekciju vjenčanica?

– Jednostavno su željele izaći iz moje glave, a vjerojatno to ima i veze s mojim vjenčanjem prošle godine. Kako rastem i sazrijevam, tako i moj rad i svaka kolekcija raste sa mnom. Budući da sam bila zbilja netipična mladenka, odlučila sam ponuditi nešto za sve mladenke poput mene.

Jeste li o kolekciji vjenčanica razmišljali i prije, ali je tek sad došlo pravo vrijeme za to?

– Razmišljala sam jako puno o vjenčanicama. Još više sam razmišljala o tome kakve su vjenčanice danas najpopularnije. Shvatila sam da ja mogu ponuditi nešto posve novo i drugačije od današnje ponude te sam se na to i ohrabrila. Moram priznati da se kolekcija iščekuje s velikim zanimanjem što je zbilja velika potvrda mog rada.

Jesu li vas na kolekciju možda potaknuli i upiti klijentica?

2430715

– Između ostaloga i to je razlog. Imala sam već jednu vjenčanicu u ponudi, u sklopu kolekcije She's a lady 2014. i mnogo sam upita dobivala za nju te smo i takve vjenčanice izrađivali na zahtjev klijentica. Kako nikako nisam uspjela kvalitetno zabilježiti fotoaparatom te svoje vjenčanice, evo, sada su pred vama predivne fotografije cijele kolekcije.

Kojih su boja haljine? Od kojih su materijala?

– Predstavila sam bijele modele koji se mogu izraditi i u drugim bojama i kombinacijama, a vama ostavljam da ih zamislite u boji koju najviše volite. Tkanine koje koristim su brušena svila, svileni taft, muslin, pamučni traper te poliviskoza. Jako su ugodne za nošenje, a iako se sastoje od tri dijela, zaista su lagane.

Kakve će biti cijene vjenčanica?

– Ove vjenčanice su između 5000 i 7000 kuna, no u ponudi imam i jednostavnije haljine čija je cijena 2000 kuna.

Hoćete li možda imati i opciju iznajmljivanja?

– Za sada nemam opciju iznajmljivanja jer mi iskustvo u radu to ne dozvoljava. Naime, moje haljine uvijek nađu svoje osobe i ne bi bilo fer da jednu vjenčanicu nosi više osoba. Ne znam, nekako ne osjećam to. Iznajmljivanje zatim povlači neke druge probleme koje nemam vremena niti volje rješavati, radije bih tu energiju usmjerila ka kreiranju nove haljine.

Na ovoj kampanji prvi ste put surađivali s riječkim fotografom Filipom Gržinčićem. Kako je došlo do suradnje s njim?

2430687

– Vrlo jednostavno. Tražila sam fotografa koji je kreativan i spreman na nove izazove. Filipovo ime se sasvim logično pojavilo. Kontaktirala sam ga, i eto, dogodilo se da su nam se vizije poklopile. A rezultat gledamo.

Kako ste zamislili kampanju?

– Filipu sam rekla da nekako želim pokazati kako se moja vjenčanica može nositi nakon vjenčanja. On je gotovo odmah imao spreman odgovor. Inspiracija mu je bila Michelangelova slika »Stvaranje čovjeka« ili »Božji prst« tako da smo prema tome dobili Filipovo »Stvaranje Andy's vjenčanice«. U potpunosti sam mu prepustila da odluči i napravi kako misli da je najbolje. Na fotografijama je prikazan model vjenčanice i prijedlog kako se može nositi na neki drugi način tako da su se neke vjenčanice pretvorile u neke druge haljine, zatim smo ih kombinirali i uz hlače, traperice, suknje i slično. Filip je izmislio i skicirao svaku scenu posebno! Imali smo jako puno rekvizita, a snimanje je bilo vrlo, vrlo zanimljivo.

Tko je još sudjelovao u snimanju kampanje?

– Filipova supruga Slađana koja nam je savršeno asistirala, Iva Berišić za make up, Ina Čeko iz Sensa Organic studija za frizure te Mauro Licul (Maurosfilms) koji nam je napravio video. Radili smo tri promjene frizure i make up-a. Ovom prilikom bih još jednom svima zahvalila, zaista profesionalan, talentiran i radišan tim s kojim se nadam i želim opet surađivati. Adisa iz Tijara agencije se odlično snašla, profesionalno, svaki zadatak je izvrsno odradila. Zahvaljujem se i trgovini Karla na cipelama.

2430585

Vaše kreacije često možemo zamijetiti na Riječankama tijekom šetnje Korzom i sl. Je li vam drago kad vidite svoj dizajn na svojim sugrađankama, ali i drugim damama?

– Kako mi ne bi bilo drago! Rijeka je oduvijek bila zanimljiv grad, a eto čini se da i ja imam nešto zanimljivo za ponuditi što žene vole nositi, i moram priznati da mi je drago kada mi netko javi da je vidio moju kreaciju na Korzu (najčešće, hahaha) ili negdje drugdje.

Kakvi su vam planovi za dalje, nakon vjenčanica?

– Planovi, planovi. Ne planiram puno unaprijed, ali znam točno prema kojem cilju idem. Život se događa dok mi nešto drugo planiramo, a ja ne želim propustiti živjeti. Trenutno radim na kolekciji za proljeće i ljeto, pamučne tkanine, etno vez, zanimljivi krojevi, malo drugačiji... Slijedi snimanje kampanje i onda opet moji najpopularniji kaputi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija