Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2019.
Prodan legendarni Borsalino

Proizvođač šešira proslavljenih u 'Casablanci' i 'Indiana Jonesu' dobio novog vlasnika

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 8. kolovoz 2018. u 16:52 2018-08-08T16:52:21+02:00

Švicarsko-talijanski investicijski fond Haeres Equita upravlja Borslinom od kraja 2015. godine i bio je jedini zaintereisani kupac na prodaji imovine koju su njihovi stečajni upravitelji organizirali 12. srp

MILANO Legendarni Borsalino čije su šešire proslavile glumačke legende Humphrey Bogart u »Casablaci« i Harrison Ford u »Indiana Jonesu« i službeno je u srijedu dobio novog vlasnika.

Švicarsko-talijanski investicijski fond Haeres Equita upravlja Borslinom od kraja 2015. godine i bio je jedini zaintereisani kupac na prodaji imovine koju su njihovi stečajni upravitelji organizirali 12. srpnja.

Budući da u međuvremenu nije bilo novih ponuda, Haeres Equita i službeno je postao novi vlasnik Borsalina, brenda, tvornice u Alessandriji, opreme, ugovora o radu i maloprodajnih prava.

Kompanija čije su šešire Alain Delon i Jean-Paul Belmondo nosili u filmu »Borsalino« proslavila je prošle godine 160 godina postojanja.

Zapošljavaju ukupno 135 radnika a nagomilali su 35 milijuna eura duga zbog lošeg upravljanja bivšeg šefa Marca Marenca, koji je u međuvremenu osuđen na pet godina zatvora zbog prijevare u stečajnom postupku.

Sredinom srpnja šef Haeres Equite Philippe Camperio kazao je da će dionice Borsalina biti uvrštene u burzovnu kotaciju »za četiri do pet godina«.

Trenutno ostvaruju godišnje prihode od oko 17,5 milijuna eura a u fondu se nadaju da će za pet godina upeterostručiti sadašnju proizvodnju od 150 tisuća šešira godišnje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka