Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. veljače 2019.
Dva modna tjedna

Osovina Zagreb - Ljubljana: Suradnja modnih tjedana hrvatske i slovenske metropole

Foto: Grgur ZUCKO/PIXSELL
Foto: Grgur ZUCKO/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. travanj 2017. u 10:48 2017-04-06T10:48:23+02:00

Već danas će u Ljubljani svoje kolekcije prikazati modne kuće XD Xenia Design i Twins

RIJEKA Fashion Week Zagreb i Fashion Week Ljubljana započinju suradnju koja će rezultirati zanimljivim gostovanjima. Za početak, već danas svoje će kolekcije u Ljubljani prikazati modne kuće XD Xenia Design i Twins. Detalji gostovanja hrvatskih dizajnera na MBFWLJ te obratno dogovoreni su prošle subote u Zagrebu gdje je održan casting za predstojeći Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana te sastanak timova Ljubljane i Zagreba.

Ovo nije prva suradnja modnih projekata Zagreba i Ljubljane u proteklih par godina, a posljednje je bilo gostovanje Loredane Bahorić i Tomislava Bahorića na MBFWLJ. Fashion Week Zagreb također je posrednik u predstavljanju dizajnera Ivanmana koji će ove sezone ponovo nastupiti i u Zagrebu.

Kako je objasnila direktorica Fashion Weeka Zagreb Sarah Josipović, Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana započeo je novu priču tijekom zadnje dvije godine, pod kreativnim vodstvom Saše Radoviča, velikog reanimatora slovenske modne scene koji je svojevremeno bio i kreativna sila sjajnog projekata Modna Jana.

Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana je, kao i Fashion Week Zagreb, premium licencirano događanje za ljubitelje i poznavatelje mode na kojem sudjeluju dizajneri iz Slovenije, regije te strani dizajneri.

Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana je otvorio vrata prepoznatljivosti već mnogim modnim imenima, a na rasporedu je naša četvrta edicija. Bogat program modne manifestacije uključuje modne performanse, videoprojekcije, fotografske izložbe, okrugle stolove te prisustvo stranih medija.

– Prije svega, namjera nam je podići nivo konotacije pojma moda koja nije samo zabavna preokupacija i nepotreban trošak, već kreativno stvaranje koje potiče ekskluzivnost, različitost, umjetničke aspekte i čaroliju trenutka, ako to mogu reći. Ovosezonska edicija ima devetnaestero sudionika iz Slovenije i regije, izjavio je »šef« MBFWLJ-a Saša Radovič.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!