Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Bizarna ideja

Nike u suradnji s Isusom Kristom: Prodaju tenisice sa svetom vodom u đonovima

Foto Instagram
Foto Instagram
Autor:
Objavljeno: 10. listopad 2019. u 18:59 2019-10-10T18:59:00+02:00

Nike je ovim činom zapravo odlučio "sprdati" konkurentsku tvrtku Adidas koja je nedavno surađivala s brendom Amazon Iced Tea

Kako bi izgledala kolekcija tenisica Isusa Krista? Nike je pokušao odgovoriti na to pitanje tenisicama od tri tisuće dolara koje su rasprodane čim su izašle na tržište u utorak ujutro, prenosi New York Post.

Što je najbizarnije, Nikeove tenisice u đonovima sadrže stvarnu svetu vodu, dok je između vezica stavljeno raspelo. Da ne biste mislili kako je ova kolekcija napravljena iz ozbiljnih namjera, Nike je ovim činom zapravo odlučio "sprdati" konkurentsku tvrtku Adidas koja je nedavno surađivala s brendom – Amazon Iced Tea. Cijele ideje oko "Isusovih tenisica" se dosjetila tvrtka za dizajniranje proizvoda MSCHF.

- Sjetili smo se te suradnje Adidasa i Arizone Iced Tea gdje su oni napravili tenisice za ljetne dane, iako ta kompanija inače proizvodi ledene čajeve. Upravo zbog tog slučaja smo htjeli prikazati koliko je danas apsurdna surađivačka kultura. Za Isusa Krista smo se odlučili jer je on ipak jedna od najutjecajnijih figura u povijesti. S obzirom da sam ja Židov, jedino što sam znao je da je Isus hodao po vodi, a na ovaj način ljudi će u našim tenisicama doslovno "hodati na vodi" – rekao je o kolekciji vlasnik MSCHF-a Daniel Greenberg.

nike

Sveta voda koja je stavljena u đonove došla je izravno iz rijeke Jordan zahvaljujući Greenbergovu prijatelju Izraelcu.

Kako bi promovirali tenisice, nekoliko ih je poslano popularnim YouTuberima i glazbenicima, iako neka velika promidžba nije ni bila potrebna zbog specifičnosti ove kolekcije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze