Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 24° 1
Sutra: 17° 21° 1
24. travnja 2018.
Modna revija

Modni showroom u Villi Ružić: Modna priča riječke dizajnerice Džane Ravlić

Foto: Roni Brmalj
Foto: Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 12. ožujak 2017. u 7:30 2017-03-12T07:30:00+01:00

Već kao dijete igrala sam se s »krpicama« i znala sam da je to moja budućnost, da to najviše volim raditi premda je ovo vrlo zahtjevan poziv ako se želi biti dobar u tome. Srećom, imam tim s kojim se izvrsno slažem i koji radi upravo onako
kako ja to volim, da je sve savršeno

RIJEKA U prelijepom ambijentu Ville Ružić na Pećinama riječka modna kreatorica Džana Ravlić, vlasnica modnog ateljea Sally, predstavila je svoju najnoviju kolekciju naslovljenu »Generacijska priča«, u kojoj su manekenke bile mama i kći Širola – Nika koja je manekenka i s kojom dugo surađuje, te njena majka Karin.

– Njih dvije su idealne za ovu našu modnu priču na temu generacijskog spoja, kazala je Ravlić.
Samo svečano

Otkrila nam je i detalje vezano za novu modnu kolekciju.
– Predstavljam sedam odjevnih kombinacija od kojih su tri modela za svečane prigode, za maturalne večeri i vjenčanja, dok su ostali modeli također svečani, ali za nešto dnevnija izdanja. Svečane haljine realizirane su u čipki protkanoj sa zlatnim nitima iz Verone, kao i šifom, sve od čiste svile. Druge kreacije realizirane su u pariško plavoj boji, koja je ove godine vrlo in i odgovara svim bojama kose. Potom tu je i crno-bijela kombinacija....

Kreatorica Džana vlasnica je salona 25 godina i zapošljava osam krojačica.

– Mama je jako puno utjecala na mene jer je i sama imala krojački salon. Već kao dijete igrala sam se s »krpicama« i znala sam da je to moja budućnost, da to najviše volim raditi premda je ovo vrlo zahtjevan poziv, ako se želi biti dobar u tome. Srećom, imam tim s kojim se izvrsno slažem i koji radi upravo onako kako ja to volim, da je sve savršeno. Kolekciju sam radila tri mjeseca i vrlo sam zadovoljna rezultatima, a znalo mi se dogoditi da i tijekom noći dobijem neku ideju i odem u atelje napraviti skicu, kazala je kreatorica govoreći o samom procesu rada na ovoj lijepoj modnoj kolekciji namijenjenoj majkama i kćerkama.

Neke stvari uvijek iste

Theo de Canziani je za ovu prigodu nazočnim predstavnicima medija i gostima predstavio modne časopise s kraja 19. stoljeća te torbice koje su pripadale Ivani Brlić Mažuranić koje datiraju iz razdoblja oko 1880. i 1890. godine, a među kojima posebnost čini ženska ručna torbica od srebra koja je pripadala Ivaninoj mami Henrietti, a potom i samoj svjetski poznatoj spisateljici. Sama ideja za ovaj showroom u Villi Ružić nastao je i zahvaljujući pismu koje je Ivana B. Mažuranić napisala majci kad se preselila u Slavonski Brod i u kojem je tražila njezin modni savjet, nakon što je ustanovila da u ormaru nema što za odjenuti.

– Neke stvari uvijek ostaju iste, kazao je de Canziani u šaljivom tonu te istaknuo kako je Ivanina majka Henrietta imala veliki utjecaj na kćerkin modni stil, te da su redovito u pismima razmjenjivale modne savjete, uostalom kao što to čine i suvremene majke i kćerke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka