Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 17° 21° 1
24. travnja 2018.
Showroom kreatorskog dvojca

foto Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš: modni pečat Primoraca usred metropole

Foto Davor KOVAČEVIĆ
Foto Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. travanj 2012. u 11:19 2012-04-28T11:19:00+02:00

Ima neke neodoljive privlačnosti u uradcima ovog modnog dvojca Ogi Antunac i Zorana Mrvoša koje je, priznaju, spojila jedna obična kava i jedno veliko prijateljstvo

Lokalpatriotski rečeno – Primorsko-goranska županija u četvrtak je navečer udarila lijep modni pečat usred metropole! Manemo li se, međutim, lokalpatriotizma te biografske činjenice da Ogi Antunac i Zoran Mrvoš pamte djetinjstvo na Krku, te u Mrkoplju i Rijeci, onda valja reći da je ovaj dizajnerski dvojac k sebi, u Petrinjsku 9, u četvrtak navečer privukao zavidan broj ljubitelja mode i modnih znalaca. Došli su zajedno s njima podijeliti veselje zbog otvorenja oglednog dućana, showrooma »Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš«. 

    Čini se, ima neke neodoljive privlačnosti u uradcima ovog modnog dvojca koje je, priznaju, spojila jedna obična kava i jedno veliko prijateljstvo, a ne, ipak ne, zavičaj. Jer, Matija Vuica, Vinko Filipić, Danijela i Irina Car, Helena Minić, Ines Preindl, Nevena Rendeli, Boris Banović, Borut Mihelić, Anita Dujić i svi drugi, redom su isticali kako je showroom ono što je modni dvojac i zaslužio. 

   Hit dizajneri

– Zoran i Ogi su to zaslužili. Iako su tek prije mjesec dana na Fashion.hr-u predstavili svoju prvu zajedničku kolekciju, u vrlo kratkom vremenu postali su hit dizajneri. To je kolekcija koja je od mnogih modnih kritičara i modnih dušebrižnika proglašena najboljom kolekcijom sezone. Ja sam jedan od tih koji bi sigurno mogao reći da je ili najbolja, ili jedna od najboljih i ovo je logičan slijed njihove suradnje. Iako su i kao samostalni dizajneri bili sjajni umjetnici, mislim da je ova sinergija njih dvoje podigla njihov rada na još viši nivo, kazao nam je Vinko Filipić, direktor Fashion.hr-a. 

Hrana i moda ruku pod ruku

Tko god kaže da hrana i moda ne idu ruku pod ruku, čini se u velikoj je zabludi. Ugodno druženje pred »Linkom« na razinu više podigli su kolači Mrvoševe mame i ukusan quiche što ga je spravila Ogi Antunac. Ako im je modna sinergija dobra k'o što su se složili slatko i quiche, problema ne bi trebalo biti. Baš naprotiv!

    Slično nam reče i Matija Vuica koja je na zamolbu da prokomentira samu izloženu odjeću, spremno kazala: 

    – Ne trebam ni gledati što njih dvoje rade, već mogu i zatvorenih očiju reći da je super, kazala je Vuica.   

Put Londona i Düsseldorfa

Antunac i Mrvoš će, pak, za svoju kolekciju kazati kako se radi o urbanoj i nadasve nosivoj odjeći, odjeći iza koje u potpunosti stoje. Na upit vole li uopće Hrvati domaće dizajnere, vele: 

    – Nadamo se da će ih sada voljeti i više! 

Zoran Mrvoš i Ogi Antunac otvorili butik s dizajnerskom robom Foto Davor KOVAČEVIĆ (2)
Zoran Mrvos i Ogi Antunac otvorili butik s dizajnerskom robom / Foto D. Kovačević

    No, ovaj se dizajnerski dvojac ne kani zaustaviti samo na domaćem terenu. Već imaju prodajno mjesto u Beču, a i ljeto će im biti iznimno radnoga karaktera s obzirom da planiraju krenuti sa svojom odjećom put Londona i Düsseldorfa. Očekivanja!? 

    – Očekujemo da netko možda primijeti naš rad – veli Mrvoš. 

    – Spremni smo na najgore, a nadamo se najboljem – kazuje Antunac. 

    Kada je toliko ljudi ovisnih o modi na jednom mjestu, onda je logično da se priča i o aktualnom stanju na domaćoj nam modnoj sceni. Dvojac je mišljenja kako hrvatska modna scena ima dobrih dizajnera, dobrih kreatora koji imaju što ponuditi, za svakog ponešto. Na upit jesu li Hrvati pomodni, Antunac reče kako se nada da će se toj pomodnosti oduprijeti i tako da će po svoj komad odjeće kojim će istaknuti svoju individualnost doći i u njihov showroom. A na upit ima li koji komad odjeće kojeg baš teško podnose i vidjeti, Mrvoš je apostrofirao haljine a la Victoria Beckham, tzv. poplun haljine što se tako forsiraju mada su, kako reče, krajnje nezgodne. 

   I farbali i montirali

Samo, na stranu odjeća, male crne kožne jakne prije svega, u koje su valjda sve nazočne dame, poput Marite Ćopo kostimografkinje kazališta Gavella, nastojale makar na tren ući. Dvojac je ponosnim učinilo nešto posve drugo. 

    – Ponajviše sam ponosna što smo prostor sami uredili. Sve smo vlastitim rukama farbali i montirali, i na to sam možda najponosnija. To me učinilo sretnom ovih zadnjih nekoliko mjeseci – priznala nam je Antunac. 

    Složio se s tim i Mrvoš, koji uostalom, nije tajna, ionako voli i restaurira stari namještaj. Koliko su, pak, Antunac i Mrvoš pogodili s bijelim starinskim daskama na podu, i velikim okvirima za ogledala u kojim se zrcale komadi izložene odjeće iz nove kolekcije, svjedoči i činjenica da su već primili par poziva da se uhvate uređenja i nekih drugih interijera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka