Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Ljubljana Fashion Week

foto Hrvatski dizajneri osvajaju Sloveniju: Andrea Anić Dokmanović ponovno oduševila susjede

Foto Jure Makovec
Foto Jure Makovec
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2018. u 19:24 2018-11-08T19:24:00+01:00

Osim riječke dizajnerice na Ljubljanskom tjednu mode sudjelovalo je još sedam hrvatskih modnih brendova – Kaviy Couture, Larie by Marina Lacković, Mateyaneira, Madame Demode, Loré, Maks i Boudoir

Poznata riječka modna dizajnerica Andrea Anić Dokmanović u utorak se predstavila na Ljubljana Fashion Weeku. Nova kolekcija njezinog brenda Andrea Anić Profound Apparel sastoji se od bezvremenskih, praktičnih i multifunkcionalnih odjevnih komada poput dugih suknji koje se transformiraju u kraće, haljina u dva dijela, košulja s kontrastnom dugmadi, jakni, sakoa, hlača.

Namijenjena je svakoj ženi koja odvažno artikulira svoju divlju prirodu i potrebu da uvijek i svugdje bude svoja i drugačija. Dizajnerica tradicionalno od tkanina uvijek bira one kariranog uzorka, a novost ove sezone je da je počela eksperimentirati sa žutom i magenta bojom na što ju je inspirirao i novi logo. Kolekciju je upotpunila obuća iz Shoeboxa te nove kape koje je Andrea dizajnirala po uzoru na tam o' shanter, tradicionalne kape škotskih vojnika.

Jure Makovec

U prestižnoj slovenskoj modnoj manifestaciji riječka je dizajnerica sudjelovala drugi put. Prvi put se na Ljubljana Fashion Weeku predstavila u travnju ove godine.

– Već druga revija u Ljubljani mi znači jako puno, publika je prezadovoljna i vidim da me već dobro poznaju. Reakcije na samu reviju bile su fantastične, mislim da je tu veliku ulogu odigrao i odabir glazbe. Kada su čuli »Thunderstruck«, odmah se atmosfera zagrijala, a kada sam izašla nakon defilea modela, tako su snažno zapljeskali da sam čak malo i zaplesala, otkrila nam je nakon revije dizajnerica.

Jure Makovec

Jure Makovec

U utorak su se u Ljubljani predstavila još dva hrvatska brenda.

Kaviy Couture, brend koji je inspiriran hrvatskom kulturnom baštinom, predstavio se glamuroznom kolekcijom za posebne prilike prožetom tradicionalnim hrvatskim motivima poput pletera i licitarskog srca.
Kolekcija Larie by Marina Lacković, inspirirana bogatim povijesnim kreacijama, posebice onima koje je nosila Maria Antonietta, ručno je izrađena od prirodnih materijala, svile, pamuka, vune i lana.

Jure Makovec

U ponedjeljak je boje Lijepe Naše na slovenskom tjednu mode branilo pet poznatih modnih kuća. Među njima je modni dvojac Mateyaneira te dizajnerica Viktorija Vržesnevskaja koja stoji iza brenda Madame Demode. Ljubljana Fashion Week otvoren je revijom našeg brenda Loré dizajnerice Lorete Gudelj čija je nova kolekcija »Cien años de soledad« inspiriranom istoimenim remek-djelom »Sto godina samoće« kolumbijskog književnika Gabriela Garcije Marqueza. Dizajnerica Saša Maksimiljanović iz modnog brenda Maks ljubljanskoj je publici predstavila prvu Maks no gender kolekciju.

Jure Makovec

Kolekcija Love Disintegration naime sadrži modele namijenjene istovremeno i ženama i muškarcima, a nadopunjena je torbama iz najnovije kolekcije švicarskog brenda MDK Miranda Kaloudis i modelima nastalima u suradnji s poznatim brendom Army of Me. I ovoga puta popraćena je vlastitom glazbom, pjesmom istog imena kao i naziva kolekcije koju je Feliks skladao ekskluzivno za ovaj poznati zagrebački brend.

Modni dvojac Boudoir za jesen/zimu 2018./2019. ponudio je eklektičnu kolekciju punu dojmljivih komada u kojoj nisu izostali printovi i krojevi po kojima je ovaj brend prepoznatljiv.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.