Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 31° 1
Sutra: 25° 27° 2
20. srpnja 2018.
Zajedno jači

Fashion Week Zagreb i Cro a Porter idu zajedno: "Oženila" se dva najveća domaća modna projekta

Fashion Week Zagreb i Cro a Porter idu zajedno: "Oženila" se dva najveća domaća modna projekta
Fashion Week Zagreb i Cro a Porter idu zajedno: "Oženila" se dva najveća domaća modna projekta
Autor:
Objavljeno: 5. studeni 2016. u 21:29 2016-11-05T21:29:00+01:00

RIJEKA Dva najveća hrvatska modna projekta, Fashion Week Zagreb i Cro a Porter, spojila su se u jedan zajednički projekt pod nazivom Fashion Week Zagreb/Cro a Porter kao cjelovito ime te Fashion Week Zagreb Cap. Projekt će od sada funkcionirati kao sveobuhvatna i cjelovita platforma koja će predstavljati domaći dizajn na svim razinama, u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Tako će se dizajnerske kolekcije svih vodećih hrvatskih dizajnerskih imena predstavljati dva puta godišnje pod imenom Fashion Week Zagreb, a izdvojene prezentacije i projekti tijekom cijele godine pod nazivom Cro a Porter.

– Nakon 15 godina domaća modna scena došla je na ozbiljniji nivo kada je potrebno nešto promijeniti kako bi i dalje napredovala i kako bismo konačno dobili jasniju, kvalitetniju sliku na tržištu, s dizajnerima koji prodaju, sa stvarnim kupcima i ekskluzivnijim pristupom prezentacije kolekcija.

U današnje vrijeme mjesta za nadmetanje nema, vrijeme je da se ujedinimo, međusobno nadopunjujemo i zajedničkom energijom radimo ono u čemu smo najbolji. Sinergija naših projekata čini izuzetno jaku modnu silu i jako se radujem projektima koji su ispred nas, izjavila je Sarah Josipović, dok je Viktor Drago dodao:

– Naše poznanstvo nije novo, a suradnja između mene i Suzy kao agenta dogodila se prije više od dvadeset godina. Oboje smo svjesni naših prednosti, a na manama ćemo raditi zajedničkim snagama. Moram priznati da je ovo inspirativan projekt te daleko dobrodošla priča u današnje doba uzajamnih nadmetanja i natjecanja.

Siguran sam kako sceni zajedno možemo ponuditi još više dobrih projekata.
Ovosezonski Fashion Week Zagreb/Cro a Porter započeo je u četvrtak revijom brenda Lorè, a nastavit će se tijekom studenog i prosinca nizom showroom modnih revija zatvorenog tipa. Prvo u nizu takvih modnih događanja, održano je u prostorima Kaptol centra gdje se svestrana dizajnerica Loreta Gudelj u ime brenda Loré predstavila trećom autorskom, a prvom samostalnom revijom.

Osim što je dizajnerica, ona je struci povjesničarka umjetnosti i profesorica španjolskog jezika zaljubljena u Južnu Ameriku. U novoj je kolekciji koristila tradicionalne hispanoameričke motive, promovirajući manualni pristup »slow fashion« konceptu mode. Materijali su rađeni ručno prema predlošcima argentinskih tradicionalnih motiva, a tkala ih je nagrađivana tkalja Ivna Matičec.

Svi materijali su prirodni - vuna, pamuk, svileni pliš, svila i koža. Čak 38 manekenki predstavilo je 38 kreacija, od kaputa i kombinezona do elegantnih večernjih haljina. Velik naglasak je na detaljima koji su napravljeni posebno za ovu kolekciju: dugi vuneni šalovi u izvedbi su Ivne Matičec, a metalni gumbi i nakit je izradio poznati kipar Silvio Hrnčir (Lapidarium). Za krojeve korištene su stroge ravne linije jahačkih krojeva oje je dizajnerica osmislila u suradnji s atelierom Grete Gudelj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka