Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Metier D’Art

Chanel modnu reviju vratio kući: Kreativne kombinacije u stanu legendarne Coco Chanel

FOTO/REUTERS
FOTO/REUTERS
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2019. u 7:53 2019-12-05T07:53:11+01:00

Francuska moda kuća rekreirala je pariški stan u kojem je živjela legendarna Coco Chanel.

Chanel je malene kaveze za ptice pretvorio u ručne torbice na modnoj pisti u Parizu ove srijede, doznajemo s Reutersa. Godišnja revija  “Metier D’Art" predstavila je intrigantan rad koji je uključio i čipkaste kreacije te svjetlucava odijela od tvida.

Francuska moda kuća rekreirala je pariški stan u kojem je živjela legendarna Coco Chanel početkom 1900-ih. Upravo su u tom apartmanu bile predstavljanje i kolekcije, dok su modeli šetali niz rekonstrukciju famoznih stepenica. Ovo je i prvi put da je revija održana baš u Parizu, rodnom mjestu Chanela, od 2016. godine. 

Kaia Gerber, kćerka supermodela Cindy Crawford, pokazala je crno bijelu kreaciju koja se sastojala od kratke suknje, dok su ostali modeli paradirali u monokromatskim kombinacijama. Neke su manekenke nosile dugačke biserne nizove, dok je jedna haljina bila u potpunosti izvezena u poludrago kamenje, u spektakularnom uzorku. 

Drago kamenje i zlatni gumbi dali su dašak blještavila jaknama i odijelima, a mnoga su izdanja krasili uvezi cvijeća i nabori.

Modnu je reviju dizajnirala Virginie Viard, nasljednica pokojnog Chanelovog kreativnog direktora Karla Lagerfelda. 

Među zvijezdama u prvom redu ispred modne piste, smjestile su se glumice Marion Cotillard i Penelope Cruz. Osim njih, mnoga su slavna lica prisustvovala reviji ove modne kuće. Nylon prenosi da su ovaj važni modni događaj posjetile Lily-Rose Depp i Kirsten Stewart. 

FOTO/REUTERS

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze