Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
11. prosinca 2019.
Ostvarena ideja

Brend "The Dee" Dijane Beg Ostojić: Tijekom "treće smjene"nastaje elegantan nakit pozitivne energije

Brend "The Dee" Dijane Beg Ostojić: Tijekom "treće smjene"nastaje elegantan nakit pozitivne energije
Brend "The Dee" Dijane Beg Ostojić: Tijekom "treće smjene"nastaje elegantan nakit pozitivne energije
Autor:
Objavljeno: 3. lipanj 2018. u 19:05 2018-06-03T19:05:45+02:00

Osobna kruna u nakitu The Dee u svakom trenutku, kad god ju pogledate, podsjeća vas na to da možete, da znate, da ste sigurni, da vladate situacijom, da ćete uspjeti

IMG_20171025_211726_825

Dijana Beg Ostojić za sebe će reći da je prije svega mama i supruga, ali i kćer, sestra, tetka, prijateljica. Po prvi put u 41. godini ponosna je mama predivne djevojčice Emme pa trenutno uživa u majčinstvu i trudi se biti najbolja majka svojoj Emmi, koliko god je to moguće.

- Puno radim s njom, vježbamo, čitamo slikovnice, igramo se, šetamo, kuhamo…, kaže.

- Trenutno sam na porodiljnom dopustu i gotovo sve vrijeme sam s Emmom, a kad ona zaspe onda počinje treća smjena: izrada narukvica, odgovaranje na poruke, mailove, uređivanje facebook stranice The Dee i instagram profila Thedeejewellery. Po struci sam odgojiteljica predškolske djece i diplomirana inženjerka sigurnosti, a nakit je moj hobi, nešto sa čim se volim baviti u slobodno vrijeme. Obožavam nakit u svakom smislu.

Otkud ideja za brend The Dee?

- Već duže vrijeme, nekoliko godina, razmišljam kako bih voljela pokrenuti svoju liniju nakita i tek sad ideja je sazrijela i uspjela se ostvariti. Puno je to posla i uz malu bebu nije bilo lako. Sretna sam da sam uspjela i ponosna sam što sam svoju ideju pretvorila u prekrasan nakit koji se sviđa mnogim djevojkama i ženama.

Smirujući ametist

The Dee se rodio još dok sam bila u drugom stanju sa svojom djevojčicom. Budući da sam imala problema u prvoj trudnoći i da sam izgubila bebu u 20 tjednu, u ovoj trudnoći sam stalno osjećala neki strah i nemir…, puno sam mirovala, pazila se i strahovala. Jednog dana sam u novinama vidjela nakit s poludragim kamenjem, točnije, narukvicu, i malo se zainteresirala… 

Osoba od trenutka

Vrlo sam spontana osoba, osoba od trenutka, intuitivna i nekako puštam da me intuicija, emocije i ideje vode. Budućnost je svakako neizvjesna, ali s pozitivnim predznakom.

IMG_20170713_134004_501

Pronašla sam na internetu gdje se može kupiti i "zapikirala" narukvicu od ametista čije je djelovanje smirujuće i koji otklanja negativne misli. Na kraju sam ju kupila i nakon što sam ju stavila na ruku nisam je skinula sve do prije samog ulaska u operacijsku salu gdje sam carskim rezom rodila svoju Emmu.

Ta me je narukvica iz nekog razloga smirivala, davala mi snagu da izdržim, a pri tome mi se uopće nije sviđala. Stalno sam razmišljala kako bih željela napraviti nakit koji je od poludragog kamenja koje ima nebrojena pozitivna djelovanja, a da je nježan, elegantan, sjajan, lijep. I tako su se misli nizale jedna za drugom.

Što se naziva tiče, Dee je nadimak koji mi je dao suprug i volim kad me tako zove, zato sam odlučila da naziv brenda bude Dee, a naknadno sam dodala ovaj The što zapravo predstavlja autentičnost i razinu kvalitete. Jednostavno to je to. The Dee.

Srce, cvijet, ribica

IMG_20170702_124646_260

U sam logo brenda inkorporirana je kruna koja je ujedno i zaštitni znak. Kruna je simbol moći, časti, vječnosti, bogatstva i uglavnom je izrađena od plemenitih metala, dragog i poludragog kamenja. Krune su nosile kraljice, carice, moćne vladarice. Kad kažem moć, onda mislim da svaka osoba ima moć donositi pametne odluke za svoju osobnu dobrobit, a kad kažem bogatstvo mislim na bogatstvo pozitivnih emocija koje svatko može dijeliti sa sobom i s drugima. Kruna u nakitu brenda The Dee samo vas podsjeća na to u svakom trenutku kad ju pogledate. To je nešto poput afirmacijskih poruka Louise Hay, samo puno jednostavnije.

Kada pogledate u  svoju osobnu krunu ona vas podsjeća da možete, da znate, da ste sigurni, da vladate situacijom, da ćete uspjeti… Vrlo je jednostavno voljeti takav nakit koji voli vas. Osim krune, motivi privjesaka i perli od kojih izrađujem nakit su tipični ženski, koji nas prate kroz cijeli život. Tu su srce kao simbol ljubavi prema sebi, drugima, ljubavi općenito. Zatim cvijet, motiv koji nas prati kroz cijeli život i koji nas podsjeća na lijepe događaje, rođendane, obiteljska i prijateljska druženja, ribica koja nas podsjeća na lijepu priču o ribici koja ispunjava želje.

Muške narukvice

IMG_20170801_160636_809

Nakit je namijenjen svim ženama koje vole jednostavan, nježan, elegantan nakit s pozitivnom energijom. On pristaje svakoj ženi koja ga nosi, možete ga nositi u svakoj prilici, pojedinačno ili po nekoliko komada odjednom. Ja nosim na ruci puno narukvica, od svake vrste po jednu, onih s perlicama i po nekoliko… Jednostavno mi se to tako sviđa.

Izrađujem i muške narukvice na nagovor supruga koji ih jako voli nositi. Muške narukvice su također od poludragog kamenja, srebrnih perli i logo privjeska The Dee. Mislim i osjećam da je to poseban i lijep nakit, specifičan po svojoj namjeni i različit od ostalog što se nudi na tržištu.

Za sada se različiti modeli narukvica i ogrlica izrađuju od srebra 925, različitog poludragog kamenja, bisera i koralja.  To je zasad to. Moram reći da sam imala sreću raditi s predivnim i stručnim ljudima Hrvatskog novčarskog zavoda i obitelji Šulevski koji imaju zlatarski obrt s dugom tradicijom.

S vremenom imam namjeru proširivati asortiman ovisno o potražnji, inspiraciji, ali to je za sada sve što ću reći. Ljepše je kad se povremeno pojavi nešto novo što razveseli dosadašnje klijentice pa se požele ponovno počastiti još nekim komadom nakita.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.