Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Tetoviranje

Majstori oslikavanja tijela u Kostreni: Na Rijeka Tattoo Expo šezdesetak artista

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2016. u 15:07 2016-11-26T15:07:15+01:00

Najviše tattoo majstora dolazi iz Hrvatske, od toga pet iz Rijeke, potom iz BiH, Slovenije i Srbije, četiri studija stigla su iz Makedonije, a došli su i artisti iz Nizozemske, Češke, Danske, Švedske, Italije, Belgije, Njemačke, Škotske i Poljske

RIJEKA U Sportskoj dvorani Kostrena jučer je započeo šesti Rijeka Tattoo Expo u kojem sudjeluje više od 60 artista iz 15 europskih zemalja. Najviše tattoo majstora dolazi iz Hrvatske, od toga pet iz Rijeke, potom iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, četiri studija stigla su iz Makedonije, a sada već tradicionalnu (riječku) manifestaciju odabrali su i artisti iz Nizozemske, Češke, Danske, Švedske, Italije, Belgije, Njemačke, Škotske, Poljske...

– Najveći novitet ove godine je lokacija koja je izuzetno zanimljiva i artistima i posjetiteljima. Mnogi kažu da smo se dislocirali, međutim Kostrena se pokazala kao idealno mjesto zbog prekrasne sportske dvorane i ispunjavala je sve uvjete koje smo tražili, kao i uvjete tattoo artista. Zanimljivo je istaknuti i da je ovo prva godina da imamo listu čekanja. Naime, 15-ak tattoo artista iz 10-ak studija ostalo je na listi čekanja jer nismo mogli udovoljiti svim zahtjevima. Nije nam cilj da imamo stotine artista koji neće raditi, već da svi rade dok su tu, otkrila je jedna od organizatorica Rijeka Tattoo Expa Mia Mohorić.

Trodnevna konvencija ima i humanitarni karakter – prikupljaju se donacije za dvije kostrenske obitelji koje imaju djecu s poteškoćama u razvoju.

– U akciji nam se pridružila i Turistička zajednica Općine Kostrena, NL Professional Hairdresser & Barber Shop i Udruga Ri Rock, tako da će akcija trajati sve do završetka 38. Ri Rock Festivala. NL Shop je prvi put s nama, ovdje su napravili kopiju svog salona i sav novac koji se tamo donira također ide u humanitarne svrhe. Također, jedan od artista, Goran Furjan iz Zagreba koji radi u Danskoj, napravio je sliku s motivom morčića koja se nalazi na plakatu konvencije. Imamo je izloženu u dvorani te ćemo napraviti aukciju i novac koji njome prikupimo također donirati potrebitim obiteljima, dodala je Mohorić.

Tijekom sva tri dana konvencije tattoo artiste očekuje tattoo natjecanje koje će svakog dana imati četiri kategorije te dodatnu petu u nedjelju, za najbolju tetovažu Expa. Umjetnici tetovaže jučer su se natjecali u kategorijama: Najbolja mala tetovaža, Najbolja tetovaža s morskim motivom, Najbolja tetovaža u boji i Tetovaža dana.

Već prvog dana artisti su imali dosta posla. Antonija iz Ogulina jučer je svojoj bogatoj kolekciji tetovaža dodala još jednu. I ovog puta prepustila se sigurnim rukama Duleta Dokmanovića iz poznatog zagrebačkog studija Godina zmaja, inače jednog od začetnika hrvatske tattoo scene, koji je njezinoj kolekciji tetovaža na nozi, leđima, trbuhu, ruci, dodao još jednu »leđnu« tetovažu s motivom meduze. Na drugom kraju dvorane Bogdan Pelcl iz studija Pele iz slovenske Gornje Radgone radio je tetovažu sunarodnjaku Kočišu.

I ove godine konvenciju prati bogat popratni zabavni program – nastupi plesnih skupina, pole dance, nastupi glazbenih izvođača, mađioničara, capoeira show…

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.