Ugašen kulinarski show

Loša produkcija pokvarila Jezikovu juhu

Lara Bagar

van Zidar i David Skoko / Foto Glas Istre

van Zidar i David Skoko / Foto Glas Istre

Na snimanjima »Jezikove juhe«, ništa se unaprijed nije znalo i sve je bilo loše organizirano. S obzirom na uvjete i organizaciju, ispalo je puno bolje nego što smo mislili. No, to je to, kaže David Skoko

PULA » Nema više juhice u »Jezikovoj juhi« – kulinarski show je ugašen. Potvrdio nam je to i David Skoko, istarski masterchef iz banjolske »Bateline« i glavna zvijezda gastro showa »Jezikova juha«. 

  – Istina je. Nema sljedeće ponude. Producentska kuća Constantin Entrtainment koja je to radila, raspala se i oni više ne postoje. Ako takav show bude, bit će u nekoj drugoj produkciji, objasnio nam je David Skoko i rekao da je sve moglo ispasti i bolje da su bili bolje organizirani.


  – Sve je to moglo biti fora: kolikogod se htio promijeniti format emisije, RTL-ovci i ja osobno smatramo da je potrošen taj format. Tako da smo Ivan Zidar i ja pokušali napraviti neki iskorak, i ispalo je OK. Publika je to prihvatila, kaže Skoko koji ne žali za jednom sezonom »Jezikove juhe«.  

 Bolje od isplaniranog


Popularni masterchef smatra da je malo hrvatsko medijsko tržište zasićeno kulinarskim showovima.


  – Svi kuhaju. Sada se natječu slastičari amateri i Luka Nižetić u vlastitoj produkciji ima svoj kulinarski show. To je dobro, ali nas je premalo za toliko kuhanja. Ljudi gledaju i strane kulinarske kanale, poput 24 Kitchen, koji i ja osobno volim, kaže Skoko.


  Skoko i Zidar potpisali su ugovor za osam epizoda »Jezikove juhe«, koje su i odradili. Od toga, kaže Skoko, prve su dvije epizode imale neku koncepciju dok je sve ostalo išlo iz rukava, dakle, improviziralo se.  

  Na snimanjima »Jezikove juhe«, ništa se unaprijed nije znalo i sve je bilo loše organizirano. S obzirom na uvjete i organizaciju, ispalo je puno bolje nego što smo mislili, kaže kuhar svjetskoga glasa iz Banjola.


  Na pitanje je li točno, kao što su to prenijeli neki portali da ga je smetalo što su emisije najmanje bavile kuhanjem te da su umjesto kuhanja trebali ići na karting, jahanje i pecanje pastrva, Skoko odgovara:


  – U originalu emisija traje 45 minuta, a emisija je po epizodi kod nas trajala 66 minuta, stoga smo morali nakrcati materijala, objašnjava Skoko.    

Spas u pucačini


– Eto, primjerice pucačina u Zagorju spasila je cijelu emisiju. Kada su to posložili, onda je to bilo gledljivo, ali na setu je bila prava katastrofa, priča Skoko ističući da su on i Zidar imali dovoljno slobode na setu.  

  Na upit koliko mu je popularnost i kulinarski show utjecao na život, David kaže:


  – Živimo u Puli. A moj život je poprilično jednostavan, stoga se ništa nije promijenilo. Uostalom, živimo u Hrvatskoj koja je jako mala, i okviri su puno uži, kaže Skoko koji ne odbacuje mogućnost neke daljnje suradnje ili gostovanja u nekom drugačijem kulinarskom showu, a usput dodaje da ga zovu i na gostovanja vani.