Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Premijera projekta

Kontroverze oko projekta Ryana Murphyja: Obitelj Versace ne stoji iza serije

Versace je ubijen 1997. godine / Reuters
Versace je ubijen 1997. godine / Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2018. u 20:16 2018-01-10T20:16:16+01:00

Serija »Ubojstvo Giannija Versacea: Američka kriminalistička priča« na malim će se ekranima početi prikazivati sljedećeg tjedna, a protiv serije je progovorio je i Versaceov dečko Antonio D’Amico

U ponedjeljak, samo nekoliko sati uoči premijernog predstavljanja serije »Ubojstvo Giannija Versacea: Američka kriminalistička priča«, obitelj Versace ogradila se od iščekivanog televizijskog projekta producenta Ryana Murphya. Devetodjelna serija u produkciji kuće 21st Century Fox na malim će se ekranima početi prikazivati sljedećeg tjedna. Glavne uloge tumače Edgar Ramírez (Gianni Versace) i Penélope Cruz (Donatella Versace) te Ricky Martin (Antonio D’Amico).

– Obitelj Versace nije odobrila niti je na ikoji način bila uključena u televizijsku seriju o smrti Giannija Versacea. S obzirom na to da obitelj Versace nije odobrila ni knjigu Maureen Orth »Vulgar favours« na kojoj se serija djelomično temelji, niti je sudjelovala u pisanju u scenarija, ovu seriju treba smatrati fikcionalnim djelom, navodi se u priopćenju obitelj pokojnog dizajnera.

Versacea je, podsjetimo, na ulazu u njegovu vilu u Miamiju, 1997. godine ubio serijski ubojica Andrew Cunanan kojeg u seriji glumi 30-godišnji američki glumac Darren Criss.

Iako obitelj nije bila službeno uključena u nastanak serije koja prati dizajnerov profesionalni i privatni život tijekom 1990-ih, poznato je da je njegova sestra Donatella o projektu razgovarala s glumicom Penelope Cruz koja ju je utjelovila u seriji.

– Jednom sam razgovarala s njom. Ne želim iznositi detalje, no bio je tu dug razgovor koji je za mene bio jako važan. Mislim da zna da je volim i poštujem i tako igram i ulogu. Nadam se da će biti sretna, kad pogleda seriju. Sigurno će biti scena koje će joj biti teško gledati zbog toga što govore o gubitku njezinog brata, izjavila je prošlog ljeta za Entertainment Weekly.

Autor serije Ryan Murphy također je svojevremeno izjavio da je poštovao želju Donatelle Versace vezanu uz način na koji će u seriji biti prikazana njezina djeca Allegra i Daniel. Inače, protiv serije je progovorio je i Versaceov dečko Antonio D’Amico kojem se nije svidjelo kako je prikazan neposredno u trenucima nakon dizajnerove smrti.

– Scena u kojoj Ricky Martin drži Giannija je smiješna. Možda je to redateljeva umjetnička sloboda, no ja tako nisam reagirao, rekao je.

Nakon tog komentara, javio mu se Ricky Martin koji je poručio:

– Nemoj suditi kvalitetu serije na temelju samo jedne scene koja lako može biti izvađena iz konteksta. Pogledaj sve i bit ćeš svime zadovoljan. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.