Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 6
Sutra: 6° 6° 6
21. siječnja 2019.
Voditeljski par

Jelena Pajić i Tomislav Jelinčić: 'Nije lijepo kad je čovjek sam, pa ni u studiju'

Foto RTL
Foto RTL
Autor:
Objavljeno: 7. travanj 2018. u 11:27 2018-04-07T11:27:21+02:00

Uvjeren sam da je sat vremena biti za kormilom emisije uživo zanimljivije biti u paru. I nama voditeljima i gledateljima pred televizorom, govori Tomislav Jelinčić 

Kroz RTL-ovu središnju informativnu emisiju RTL Danas od 9. travnja gledatelje će voditi žensko-muški voditeljski par. Tako će se Ani Brdarić Boljat za voditeljskim mjestom pridružiti Ivan Vrdoljak, dok će Tomislav Jelinčić RTL Danas voditi s Jelenom Pajić. Upravo smo njih »priveli« na ovaj paralelni interview.

Kako vas je prihvatila nova sredina?

JELENA: – Odlično! Svi su vrlo srdačni, dragi, spremni pomoći, pokazati mi sve što treba. Bolji doček od ovog nisam mogla ni zamisliti. Stvarno veliko hvala svima!

Iz zabavnog, gdje ste radili na HRT-u, dolazite u informativni program RTL-a. Što očekujete od novog angažmana? Je li bilo teško naučiti se na nov pristup poslu?

JELENA: – Trudim se da moj pristup poslu uvijek bude isti, neovisno o tome o kojem je poslu riječ, a to je dati sve od sebe, biti profesionalna, napraviti sve što mogu i znam. Što ne znam, pitat ću one koji znaju i potruditi se naučiti. Istina, zabavni (ili mozaični) i informativni program jesu drugačiji. No, dok god nam je fokus na gledateljima i na tome da ih informiramo, obrazujemo, ponekad i zabavimo ne možemo fulati.

Manje stresa

RTL Danas vodite u paru s Tomislavom Jelinčićem. Jeste li se ranije poznavali? Koji je najbolji savjet koji vam je dao? Je li vam vođenje u paru olakšava debi u informativnom programu?

JELENA: – Tomislava znam od ranije, ali tek sam sad dobila priliku bolje ga upoznati, družiti se i konkretnije razgovarati. Jako mi je drago što radim s njim. Mislim da je odličan u svom poslu! Od prvog dana je bio vrlo ljubazan, susretljiv i željan pokazati mi sve što treba znati o novoj redakciji i novom poslu, tako da je samo jedan savjet teško izdvojiti.

Što se rada u paru tiče – drago mi je da nastavljam raditi s nekim u paru. S jedne strane zato jer mi je taj način rada poznat od ranije, s druge upravo zato što ću debitirati u informativnom programu pa će mi ipak biti lakše i manje stresno.

Poznajete li rad nove kolegice Jelene Pajić?

TOMISLAV: – Mi ranoranioci, od jutra ovisni o svim vrstama informacija, itekako znamo Jelenin rad i mogućnosti. A tek mi ljubitelji radija Sljeme uvjereni smo da će njezin glas itekako uljepšati eter RTL televizije. Baš kao i stas.

Do sada ste RTL Danas vodili sami, kako gledate na ovo osvježenje i kako se slažete s novom kolegicom?

TOMISLAV: – Nije lijepo kad je čovjek dugo sam, pa ni u studiju. Uvjeren sam da je sat vremena biti za kormilom emisije uživo zanimljivije biti u paru. I nama voditeljima i gledateljima pred televizorom. Iz svih proba koje smo dosad odradili Jelena se pokazala kao netko tko oduvijek ovdje pripada samo je nakratko otišla vidjeti što ima u susjedovu dvorištu.

Djeca HRT-a

Jeste li dugo razmišljali prije nego ste prihvatili novi angažman?

JELENA: – Nije bilo lako odlučiti, ali nisam dugo razmišljala. Stavila sam na vagu sve važne detalje i činjenice, razgovarala sam s meni važnim ljudima (do čijeg mi je mišljenja stalo), i onda je pala odluka. I to je bilo to!

I sami ste na RTL došli s HRT-a. Je li vama tada bilo teško donijeti tu odluku?

TOMISLAV: – Jest. Jako teško jer je sedam godina HTV bio moj drugi dom, odgajali su me vrhunski profesionalci u ovom poslu, kriteriji su bili puno viši, a drugih televizija i prostora za probijanje bilo je puno manje. A istodobno RTL je u trenutku prelaska bio zapravo tek nekoliko soba na Zrinjevcu i veliki led semafor na kojemu je toga dana pisalo ’52 days to go! No, treba u životu i karijeri znati reći dosta i krenuti dalje. Drago mi je da sam to tada učinio.

Vidite li se u još nekom RTL-ovom projektu?

JELENA: – Trenutačno ne. Sada sam fokusirana isključivo na Vijesti i RTL Danas. Posvećena sam tome i o drugim stvarima ni ne razmišljam. Želim da ovo počne na najbolji mogući način.

Što mislite, kako će gledatelji reagirati na ovu promjenu?

TOMISLAV: – Vjerujem da će uzviknuti: konačno! Ako to i ne učine, mi ćemo se iz dana u dan truditi da jednom to postane tako.

Povremeno zamjenjujete Zorana Šprajca u RTL Direktu. Vidite li se u još nekom RTL-ovom projektu?

TOMISLAV: – Uvijek sam otvoren za sve televizijske ideje i projekte, no sad sam isključivo fokusiran na RTL Danas da svakodnevno što profesionalnije odradimo svoju zadaću informiranja građana, nepristrano i s poštovanjem prema svakom sugovorniku, a time i svakom gledatelju.

Novi tempo i raspored

Na HRT-u ste radili većinom ujutro. Sada je vaš angažman u drugom dijelu dana. Koliko vam je to promijenilo život?

JELENA: – Ustajanje u 4 ujutro neopisivo mi nedostaje. Rekao je nitko nikada. (smijeh) Sad je već mjesec dana kako ne ustajem u tako rane jutarnje sate i nimalo mi ne fali. Mislim da se nisam još u potpunosti prilagodila novom tempu i rasporedu, ali kroz koji tjedan sve će sjesti na mjesto. Veseli me novi raspored i raspodjela vremena jer će mi donijeti slobodnog prostora za neke moje gušte i radosti za koje do sada nisam imala vremena.

Početkom lipnja po četvrti put postat ćete otac, stiže vam curica. Koliko će to promijeniti vaš život?

TOMISLAV: – Hm, nemam pojma. Sigurno će život dobiti još jedan novi smisao i novi poticaj za biti bolji i kvalitetniji kako u privatnom, obiteljskom, tako i u poslovnom životu.

Kako su se vaša supruga i sinovi navikli provoditi poslijepodneva i večeri bez vas?

TOMISLAV: – Uvijek je ljepše kad je tata s njima doma, pa pokušavam da je to što češće. No, raditi se mora. Vjerujem da bi im bilo puno gore da smo zajedno i po cijele dane s tatom obilaze Zavode za zapošljavanje. Ovako i kad me nema, samo upale televizor i stignem u dnevnu sobu. No rijetki su ti sveci, najčešće radije prebace na crtić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka