Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 3
Sutra: 14° 14° 3
28. veljače 2020.
Susret u Bjelovaru

Ženska klapa Kastav osvojila prvo mjesto u kategoriji slobodnih stilova i žanrova

Ženska klapa Kastav osvojila prvo mjesto u kategoriji slobodnih stilova i žanrova
Ženska klapa Kastav osvojila prvo mjesto u kategoriji slobodnih stilova i žanrova
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2017. u 14:21 2017-11-20T14:21:07+01:00

Pored 1. nagrade u Kategoriji slobodnih stilova i žanrova, ženskoj Klapi Kastav te Vokalno-instrumentalnom sastavu Jane iz Velike Gorice, inače pobjednika u kategoriji broj 4 – Folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi, pripala je i posebna čast biti sudionikom Razglednice kulturno-umjetničkog amaterizma Republike Hrvatske

Ženska klapa Kastav je pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine osvojila 1. mjesto u kategoriji broj 2 – Kategorija slobodnih stilova i žanrova na 14. Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske, koji je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture u nedjelju, 19. studenog ove godine održan u Bjelovaru.

Pobjeda u navedenoj kategoriji ostvarena je izvedbom desetominutnog programa sastavljenog od tri skladbe: TAMO GDJE JE SVE PO MOM (glazba i stihovi Coco Mosquito, aranžman Saša Matovina), WHEN I FALL IN LOVE (glazba Victor Young, stihovi Edward Heyman, aranžman Kirby Shaw) i SARÀ PERCHÉ TI AMO (glazba i stihovi Enzo Ghinazzi, Daniele Pace, Dario Farina, aranžman Saša Matovina).

Sudjelovanju ženske klape Kastav na ovom nacionalnom Susretu malih vokalnih sastava Hrvatske prethodio je kvalifikacijski nastup na smotri zborova i malih vokalnih sastava Primorsko–goranske županije, održane sredinom lipnja u Ronjgima u organizaciji županijske Ustanove u kulturi Ivan Matetić Ronjgov.

Pored 1. nagrade u Kategoriji slobodnih stilova i žanrova, ženskoj Klapi Kastav te Vokalno-instrumentalnom sastavu Jane iz Velike Gorice, inače pobjednika u kategoriji broj 4 – Folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi, pripala je i posebna čast biti sudionikom Razglednice kulturno-umjetničkog amaterizma Republike Hrvatske.

Riječ je o koncertu, kojim će se u travnju 2018. godine u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu predstaviti ponajbolja ostvarenja kulturno-umjetničkog amaterizma naše zemlje ostvarena na manifestacijama od državnog značaja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture u 2017. godini.

Inače, na 14. Susretu u Bjelovaru ove su godine sudjelovala 22 mala vokalna sastava iz 11 županija Hrvatske s više od 300 pjevača. Izbor sudionika ovogodišnjeg Susreta rezultat je ukupno 11 selekcija koje su održane u okviru 11 županijskih smotri, na kojima je tijekom godine nastupilo 110 malih vokalnih sastava s više od 1600 pjevača.

Program Susreta odvijao se u 4 natjecateljske kategorije: 1 – Klasična glazba, 2 – Slobodni stilovi i žanrovi, 3 – Izvorna pučka glazba te 4 – Folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi, dok je nastupe u sve četiri navedene natjecateljske kategorije pratilo i ocjenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu Josip Jerković, Tomislav Habulin i Duško Topić.

Nacionalni Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje svake godine organizira Hrvatski sabor kulture. Susret je pokrenut godine 2004. radi potrebe okupljanja i predstavljanja na jednom mjestu svekolike raznovrsnosti i bogatstva vokalne glazbe naše zemlje na najvišoj umjetničkoj razini.

Ovo vrlo značajno i uspješno gostovanje ženske klape Kastav, ostvareno je uz veliku financijsku potporu Grada Kastva i Primorsko–goranske županije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.