Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
22. ožujka 2019.
Spektakularna večer u Puli

ZAVRŠEN MIK 2018. Trijumf za Voljena Grpca i Mateja Prpića, najbolje debitantice - Ženska klapa Hreljin

Foto Marko GRACIN
Foto Marko GRACIN
Objavljeno: 24. lipanj 2018. u 1:12 2018-06-24T01:12:00+02:00

Drugo mjesto u ukupnom plasmanu osvojila je Martina Majerle sa skladbom "Na Trsatu" i sa 105 bodova, dok je ukupno treće mjesto sa 103 boda osvojila skladba "Lipa pismo moja" u izvođenju Tamare Brusić i klape Tić

POREČ Festivalsko putovanje Melodija Istre i Kvarnera završilo se u Poreču, koji je nakon 15 godina ugostio MIK i to peti put u finalnoj večeri. Do kraja ispunjen publikom Narodni trg je bio idealna pozornica za završetak još jedne sjajne sezone festivala koji je, nakon Pule, Rijeke , Krka, Opatije i Kastva u Poreču stavio pečat na godinu koju ćemo pamtiti po puno mladih snaga, čak 8 debitanata i zasigurno brojnim skladbama koje će se pamtiti.

 Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zaželio je dobrodošlicu festivalu koji čuva i nosi "ono naše" i kojemu je mjesto među onima koji vole domaću besedu te darivao direktora festivala čuvenim porečkim vinima, idealnim za nazdravljanje prijateljstvu Poreča i MIK-a.

 Izuzetno raspoložena publika burnim je pljeskom pozdravila svakog izvođača, a salvama smijeha popratila šale voditeljskog para koji je i u Poreču imao svoje male dvojnike koji su osvojili publiku. Što se glasovanja publike tiče ova porečka je, osim odlučivanja o najboljima u njihovom gradu, odlučivala i o ukupnom plasmanu. Dok su se zbrajali glasovi publike, na scenu su, u revijalnom dijelu nastupila djeca iz OŠ Poreč i to Nika Nuić te sestra i brat Sara i Petar Brajković, a mali su pjevači ispraćeni velikim pljeskom, kao i velikani koji su nastupali nakon njih: Vesna Nežić Ružić, Sergio Pavat, Elio Pisak, Duško Jeličić i Gina Picinić.

 Proglašenje pobjednika ove je večeri imalo dva dijela. U prvom su dijelu proglašene tri najbolje skladbe po odabiru porečke publike, a nakon toga dodijeljene su ukupne nagrade festivala. Po glasovima Porečana treće mjesto sa 122 glasa osvojila je Martina Majerle sa skladbom "Na Trsatu" (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić), drugo mjesto sa 125 glasova osvojila je skladba "Istrijanko ružo moja" (Raay/Robert Pilepić/Raay) u izvedbi Luke Basija, a prvo mjesto ponovno su osvojili Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom "Mama fala ti" (Robert Grubišić/Robert Pilepić/Robert Grubišić) koja je osvojila 143 glasa.

 Voljen Grbac i Matej Prpić sa skladbom "Mama fala ti" i sa 130 bodova su i ukupni pobjednici ovogodišnjeg festivala, drugo mjesto u ukupnom plasmanu osvojila je Martina Majerle sa skladbom "Na Trsatu" i sa 105 bodova, dok je ukupno treće mjesto sa 103 boda osvojila skladba "Lipa pismo moja" u izvođenju Tamare Brusić i klape Tić.

F2206MG12

 Proglašenjem najboljih na MIK-u 2018. spušten je zastor na pozornicu jedinog putujućeg festivala u Hrvata, a to znači da započinju pripreme za pedeset i petu godinu Melodija Istre i Kvarnera koju će fetstival obilježiti naredne godine.

Prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda dobila je skladba Dvi rožice (Andrej Baša/Ljubica Bestulić Stanković/Andrej Baša) u izvođenju Ženske klape Hreljin. Drugu nagradu stručni ocjenjivački sud dao je pjesmi Jubav va tebe (Aleksandar Valenčić/Suzana Blečić/Aleksandar Valenčić) u izvođenju Viven Galletta, a treću nagradu pjesmi „Pula“ (Erik Balija/Daniel Načinović/Mauro Giorgi), koju je izveo Erik Balija.

 Za stihove pjesme „Pula“ Daniel Načinović dobio je i nagradu Čakavskog sabora za najbolji tekst. Nagrada za najbolji aranžman dodijeljena je Aleksandru Valenčiću za skladbu „Jubav va tebe“, a najbolje debitantice su Ženska klapa Hreljin.

 Dodijeljene su i nagrade medija. Novi list je nagradu „Beseda“ što ju tradicionalno dodjeljuje kompoziciji koja cjelokupnim izričajem – tekstom, glazbom i interpretacijom – na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju, odlukom komisije u kojoj su bili Damir Halilić Hal, Ana Braškić i Slavica Mrkić Modrić, dodijelio ove godine dvijema skladbama: Kapetane moj (Robert Prilepić/Robert Prilepić/Duško Rapotec Ute) u izvedbi Božidarke Matije Čerina i pjesmi „Rijeka kišu zove“ (Janko Delinac/Vedran Jakšić/Komfor – Davor Tomić) koju je izveo riječki duo Komfor.

 Nagradu Radio Rijeke „Zlatni mikrofon“ za najbolju interpretaciju dobila je Andrina Frleta za izvedbu pjesme „Ukradi me“, a nagradu „Nello Milotti“ emisije Roženice HR Radio Pule za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj dodijeljen je skladbi „Pula“ i autoru glazbe Eriku Baliji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka