Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
We Will Rock You

Vrlo rijedak komad papira koji bilježi glazbenu povijest: Prodaje se rukopis Freddieja Mercuryja

FOTO/Freddie Mercury, Flickr
FOTO/Freddie Mercury, Flickr
Autor:
Objavljeno: 24. travanj 2019. u 8:20 2019-04-24T08:20:33+02:00

Papiri na kojima je ispisana glazbena povijest i počeci grupe Queen, stavljeni su na prodaju

Legenda svijeta glazbe Freddie Mercury, glavni vokal mega – popularne britanske rock grupe „Queen“, 1978. godine je vlastoručno napisao popis pjesama koje će bend izvoditi na koncertu u Kopenhagenu. Koncert je održan 13. travnja u centru "Falkoner".

Dva papira s popisom pjesama do sada su bila u privatnoj kolekciji, ali originalni vlasnik/vlasnica je vrijedan zapis glazbene povijesti odlučio staviti na prodaju. Ovo je trenutno jedina lista pjesama za čiju autentičnost jamči službeni „Queen“ klub, čije pismo dolazi u paketu s Freddiejevim rukopisom, prenosi TMZ koji posjeduje i fotografije. 

Suvenir koji je mnogim obožavateljima rock – legende snažnog vokala, nevjerojatne energije na pozornici i ogromnog glazbenog talenta, neprocjenjiv - ima početnu cijenu od 35 tisuća dolara. Isti se može kupiti putem stranice "Moments In Time" koja prodaje vrijedne memorabilije.

FOTO/Queen, Sanremo 1984./Wikipedia

Mercury je na papirima zabilježio otvaranje koncerta rock himnom „We will rock you“ koju potpisuje gitarist grupe, dr. Brian May. Na listi se između ostalih nalazi i bezvremenska „Bohemian Rhapsody“, „Killer Queen“ i „39“ - omiljena pjesma slušatelja tijekom 70-ih godina. 

Na listi je zabilježena i pjesma „I`m in love with my Car“ bubnjara Rogera Taylora, kojoj je slavu kod slušatelja povratio biografski film „Bohemian Rhapsody“.

Mercury je pored te pjesme u zagradi i napomenuo da ju izvodi – Roger. Na kraju liste od ukupno dvadeset i pet pjesama, na koncertu gdje su neke izvođene zajedno u tzv. „medley“ obliku, pokojni je Mercury dopisao: „Hotel!!“, kao posljednju stavku te večeri. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.