Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Jazz manifestacija

Vasil Hadžimanov i njegov kvartet virtuozno otvorili 19. Liburnia Jazz Festival

Vasil Hadžimanov
Vasil Hadžimanov
Autor:
Objavljeno: 5. srpanj 2019. u 23:35 2019-07-05T23:35:17+02:00

OPATIJA - Već 19 godina prvi vikend u srpnju u Opatiji je rezerviran za Liburnia Jazz Festival, koji je počeo u petak navečer i trajat će do 7. srpnja. Zbog izvanrednih zdravstvenih problema Matija Dedić nije mogao nastupiti na koncertu s Vasilom Hadžimanovim, pa je koncert sa svojim jazz kvartetom održao Hadžimanov.

Liburnia Jazz nastavlja se u subotu s nastupom Bojana Aleksovskog i Davida Baumgartena, koji će u 11 sati na opatijskoj tržnici predstaviti »Sinatra Project«. Prema najavi, u 21.30 na Ljetnoj će nastupiti portugalska jazz ikona i po mnogima najbolja europska jazz pjevačica zbog koje je 2013.

Ljetna pozornica »pucala po šavovima« - Maria Joao/OGRE. OGRE je elektronski trio i posljednja avantura Marie Joao – hibrid jazza i elektronske glazbe.

Maria Joao je rođena 1956. u Lisabonu, gdje je pohađala Hot Jazz School i počela nastupati kao jazz i blues pjevačica. Jedna je od najvažnijih veleposlanica kulture svoje zemlje. Primjerice, njezin CD »Cor« bio je reprezentativan izložak u portugalskom paviljonu na svjetskoj izložbi Expo ‘98 u Lisabonu.

»Ljudi se razvijaju, mijenjaju, slušaju nove vrste glazbe, sve što se događa na svijetu, ali slušaju i svoje srce, duh, želje, zvuk doma«, rekla je Maria Joao u nedavnom razgovoru za Novi list.

Festival će u nedjelju, 7. srpnja, na terasi hotela »Kvarner« zaključiti trio PlaYIS sastavljen od ponajboljih bugarskih solo glazbenika.

3687183

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.