Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.

VIKAO JE - DOLAZI UZNESENJE: Gitarist slavnog benda u kući držao 100 komada oružja

foto: Alexandre Cardoso/commons.wikimedia.org
foto: Alexandre Cardoso/commons.wikimedia.org
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2018. u 14:34 2018-12-20T14:34:38+01:00

O'Brien je, naime, 11. prosinca provalio u kuću koja se nalazi nekoliko kilometara od njegove kuće u Tampi u saveznoj državi Floridi, potom je na pod gurnuo ženu koja se tamo zatekla i povikao da "dolazi uznesenje".

TAMPA, FLORIDA - Američka je policija pronašla oko 100 komada vatrenog oružja, municiju i tri mrtvačke glave u kući gitarista grupe Cannibal Corpse Patrica O'Briena, nakon što ga je uhitila jer je provalio u tuđu kuću vičući da "dolazi uznesenje".

Gitarist legendarnog death metal banda Pat O'Brien 14. prosinca pušten je iz zatvora uz jamčevinu od 50.000 dolara nakon što ga je policija uhitila zbog provale i napada na službenu osobu, prenosi altpresss.com.

O'Brien je, naime, 11. prosinca provalio u kuću koja se nalazi nekoliko kilometara od njegove kuće u Tampi u saveznoj državi Floridi, potom je na pod gurnuo ženu koja se tamo zatekla i povikao da "dolazi uznesenje".

U kuću susjeda upao je nakon što je u njegovoj kući izbio požar, a članovi njegove obitelji tvrde da im je nekoliko sati prije događaja na telefon tvrdio da su "sletjeli izvanzemaljci".

Nakon što je požar ugašen, a gitarist uhićen, floridska policija pretražila mu je kuću i zatekla oko 100 komada vatrenog oružja. Pronađeno je 50 pušaka, 10 poluautomatskih strojnica, dva bacača plamena i 20 pištolja, municija, tri mrtvačke glave i još oružja u dijelovima, navela je američka policija.

O'Brien je na zalihi imao i tisuće komada municije, koju je čuvao u vojničkim metalnim kutijama, a imao je čak i pojaseve za municiju. Međutim, prema pisanju časopisa Rolling Stone, cjelokupan arsenal oružja, osim jednog pištolja, posjedovao je legalno.

Policija koja je došla zbog prijave susjeda O'Briena je zatekla kako se skriva iza ograde u dvorištu. Nakon što mu je naredila da se preda, gitarist je to odbio i krenuo prema jednom od policajaca s nožem u ruci. Policija ga je svladala koristeći elektrošoker.

Na prvom sudskom saslušanju O'Brien je bio vezan lisičinama te je na sebi imao prsluk protiv samoubojstva. Određena mu je jamčevina u visini od 50.000 dolara, od kojih je za provalu dobio 30.000, a za napad na službenu osobu 20.000 dolara.

Mediji pišu kako je za sada nepoznato kako će taj događaj utjecati na turneju Cannibal Corpsea, u sklopu koje nastupaju po cijeloj Sjevernoj Americi.

Grupa Cannibal Corpse u dva je navrata nastupala u Zagrebu, zadnji put 2016. godine u Vintage Industrial Baru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.