Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
21. veljače 2020.
Punokrvni swing album

U prosincu stiže album Marka Tolje & Jazz orkestra Hrvatske radio televizije

U prosincu stiže album Marka Tolje & Jazz orkestra Hrvatske radio televizije
U prosincu stiže album Marka Tolje & Jazz orkestra Hrvatske radio televizije
Autor:
Objavljeno: 29. listopad 2016. u 14:54 2016-10-29T14:54:07+02:00

Jako sam sretan. Ovo je još jedna kvačica pored snova koje sam htio ostvariti, a to je snimiti punokrvni swing album s ozbiljnim big bandom, rekao je Marko Tolja po završetku snimanja albuma koji će svjetlo dana ugledati već u prosincu

RIJEKA Riječki pjevač Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a završili su snimanje nosača zvuka na kojem će se naći jedanaest pjesama, poznatih domaćih skladbi kao što su: »Teške boje«, »Blago onom tko te ima«, »Bitanga i princeza«, »Ja volim samo sebe«, »Stavi pravu stvar na pravo mjesto«.

Posebnost albuma krije se u činjenici da će zahvaljujući Jazz orkestru HRT-a sve pjesme biti »zaogrnute« u novo, swing ruho. Tako se, primjerice, za novi zvuk pjesme »Teške boje« pobrinuo Joe Kaplowitz, za »Stavi pravu stvar na pravo mjesto« Miron Hauser, za »Ugasi me« Andreas Marinello...

– Jako sam sretan. Ovo je još jedna kvačica pored snova koje sam htio ostvariti, a to je snimiti punokrvni swing album s ozbiljnim big bandom, rekao je Marko Tolja po završetku snimanja albuma koji će svjetlo dana ugledati već u prosincu.

Osim Tolje, radom na nosaču zvuka iznimno je zadovoljan i producent albuma i Jazz orkestra HRT-a Igor Geržina

– Budući da sam već imao prilike surađivati sa Markom Toljom, znao sam da je odličan pjevač i profesionalac, ali mi je bilo posebno zadovoljstvo čuti neke od vječnih hitova u njegovoj originalnoj izvedbi. Moram pohvaliti i orkestar na velikoj profesionalnosti i Andreasa Marinella na suverenom vodstvu, rekao je Geržina, dok je šef dirigent Jazz orkestra HRT-a Andreas Marinello dodao:

– Ovo je odlična prilika da predstavimo dragulje hrvatskog popa u novom, »swingajućem« ruhu. Tolja je izuzetno talentiran i izvrstan interpret ovog žanra, a ovaj je album kongenijalan spoj njega i Jazz orkestra.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.