Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Održan koncert

U Centru Zamet zvonile tambure: Škoro nahranio dušu i ugrijao srca Riječanima

Foto: Marin Aničić
Foto: Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 19. prosinac 2016. u 9:43 2016-12-19T09:43:12+01:00

RIJEKA Uoči blagdana, ljubitelje tambure u dvorani Centra Zamet razgalio je Miroslav Škoro koncertom naslovljenim »Mene zovu tambure«. Osječanin kojeg vole, kako se uobičava kazati, mladi i stari, digao je na noge brojnu publiku i pokazao da je glazbenik koji svojim senzibilitetom i šarmom zna kako ljudima pružiti »ono nešto«, da im bude toplo oko srca.

Da na Škorinim koncertima ne uživaju samo žene, već i muškarci koji osobito vole njegove interperetacije domoljubnih pjesama, pokazalo se i sinoć u Rijeci. Publiku je počastio svojim hitovima poput Ne dirajte mi ravnicu, Mata, Zlato moje... Za ljubitelje tambure i one koji vole Miroslava Škoru bio je to pravi koncert koji im je pružio hranu za dušu i koji će pamtiti još dugo.

Pjevač i skladatelj čiji opus predstavlja tradicionalnu glazbu Slavonije i Vojvodine, s bogatom karijerom i u drugim sferama: obnašao je dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj, bio je predsjednik uprave Croatia Records i saborski zastupnik, a sudjelovao je i u poznatim televizijskim show programima »Story Super Nova Music Talents«, »Država,selo,grad« i »Pjevaj moju pjesmu«, »Uhvati bingo ritam« majstor je svog zanata. Pjesma za dušu bila je i ostala njegova najveća ljubav, a koncert u Rijeci njegovi će ljubitelji pamtiti još dugo, dugo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.