Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1n
Sutra: 17° 17° 1n
21. listopada 2019.
Jedinstveno događanje

TIPSY Ballroom: Karnevalski clubbing bal u Filodrammatici

Foto Stephany STEFAN
Foto Stephany STEFAN
Autor:
Objavljeno: 9. veljača 2018. u 8:19 2018-02-09T08:19:39+01:00

RIJEKA Eklektični klupski format Tipsy za izdanje u veljači pripremio je Tipsy Ballroom, karnevalski clubbing bal koji će ove subote biti održan u dvorani Filodrammatice. U jedinstvenom prostoru zgrade iz 1890. godine posjetitelje ove subote očekuju nastupi dvojice hrvatskih i jednog slovenskog DJ-a.

Matej Lavka iz Ljubljane ima više od 15 godina iskustva na europskoj sceni i istaknutiji je izvođač u tamošnjim klubovima i na regionalnim festivalima. Odigrao je značajnu ulogu u pokretanju programa Stiropor Festivala, klubova K4 i Channel Zero te organizira i vlastiti klupski program Lost Tapes.

Le Chocolat Noiru u svom je izričaju sklon eksperimentiranju i kombinaciji modernijih stilova glazbe 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Njegova izdanja našla su se na regionalnim i međunarodnim etiketama, a godinama uređuje i radioemisiju na legendarnoj stanici Intergalactic FM. Nastupio je u mnogim europskim zemljama i Brazilu, a ističu se i njegova gostovanja na Exit i Dimensions Festivalu.

Tipsy zvuk prezentirat će rezident Dino Merkl, riječki DJ zapažen po eklektičnoj fuziji nu disco i cosmic electro žanrova kojom uspješno gradi umjetničko ime di.merkl.

Svjetlo i vizualne efekte kreirat će vizualni umjetnik Oblik3, a prostor dvorane bit će ukrašen posebno izrađenim dekorom. Jedinstveno karnevalsko glazbeno-scensko događanje prati i kreativna kampanja realizirana u suradnji s inicijativom Novi karneval.

Za potrebe kampanje izrađene su tri suvremene autorske maske koje je kroz dinamične koreografske sekvence karakterno oživjela plesna umjetnica Ivana Kalc. Maske istražuju pitanje identiteta, transformacije i izvrnute društvene stvarnosti. Fotografije potpisuje Stephany Stefan, a vizualni identitet dosljedno razvija dizajnerski dvojac Mkfandat.

Početak Tipsy Ballrooma zakazan je za 22 sata. Ulaznice po cijeni o d 40 kuna prije ponoći i 50 kuna nakon ponoći bit će mogu nabaviti na ulazu u dvoranu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.