Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Otkazan koncert

Sve zbog jedrenjaka: Vanna usred diplomatskog incidenta između Hrvatske i Crne Gore

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 14. kolovoz 2018. u 21:39 2018-08-14T21:39:00+02:00

 Hrvatska pop pjevačica Ivana Vrdoljak – Vanna iznenada je u utorak otkazala koncert koji je trebala održati u srijedu u crnogorskom gradiću Tivtu, na palubi školskog jedrenjaka »Jadrana» oko kojega se vodi spor između Hrvatske i Crne Gore. 
Koncert Vanne u Tivtu - a bio bi to njezin treći nastup u Crnoj Gori - organizirala je Turistička organizacija Tivata kao svoj poklon i doprinos povodom proslave 85. godišnjice školskog broda, jedrenjaka »Jadran«, a koja se ovih dana u Boki kotorskoj obilježava nizom manifestacija.
Hrvatski mediji objavili su informaciju da se Vanna »ni krivi ni dužna našla u središtu diplomatskog incidenta između Hrvatske i Crne Gore«, jer službeni Zagreb vrši pojačan međunarodni pritisak na Podgoricu da se Hrvatskoj »vrati brod koji je 1991. JNA otela iz Splita«. Pošto su je novinari prozvali da u takvim okolnostima ne bi smjela nastupiti u Tivtu na palubi »Jadrana«, Vanna je otkazala koncert što je i protvrdila u telefonskoj izjavi za N1 televiziju.

«Ne očekuje se od hrvatske pjevačice iznimnog glasa, naše 'kraljice popa', da prati politiku, ali morala bi znati da u trenucima kada hrvatske institucije poduzimaju korake da se vrati oteti brod, njezin nastup može imati negativan odjek u hrvatskoj javnosti. Doista bi bilo bizarno da hrvatska pjevačica, ispred ukradenog hrvatskoj broda, pjeva u čast crnogorskoj vojnoj posadi. Jasno je da pjevači, kao i svi mi, žive od svojih primanja, ali postoje trenutci kada valja pokazati osjećaj za vrijeme i prostor«, napisao je Vanni maxportal.hr , a ona je očito prihvatila sugestiju i pritisak dijela hrvatske javnosti.
Iz TO Tivat koja je bila organizator nesuđenog nastupa Vanne u Tivtu, do sada nisu komentirali ovakav postupak hrvatske pjevačice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija