Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
12. prosinca 2018.
Istarski glazbenik

Sergio Pavat i L'Orchestra Istriana slavili na festivalu u Italiji

Sergio Pavat i L'Orchestra Istriana slavili na festivalu u Italiji
Sergio Pavat i L'Orchestra Istriana slavili na festivalu u Italiji
Autor:
Objavljeno: 2. prosinac 2017. u 21:26 2017-12-02T21:26:07+01:00

Nagradu za pjesmu »Tartufi, Truffle, Trifola« Pavatu i njegovom L'Orchestru Istriana uručio je  predsjednik komisije Peppe Vessicchio, legendarni dirigent Festivala zabavne glazbe »Sanremo«

RIJEKA Sergio Pavat i L'Orchestra Istriana ovih dana osvojili su prvo mjesto na jednom posebnom i jedinstvenom međunarodnom glazbenom festivalu. Radi se o međunarodnom festivalu pjesama posvećenim tartufu (Festival internazionale della canzone al tartuffo) koji se održava svake godine u gradiću Monta d'Alba, gastronomskom srcu Italije i svjetski najpoznatijem centru bijelog tartufa.

Općina Oprtalj kao područje proglašena »centrom svijeta istarskog bijelog tartufa« ima dugogodišnju suradnju s tartufarskim gradom Monta d'Alba, te je tako prije dvije godine započeta i uspješna glazbena suradnja.

Nagradu za pjesmu »Tartufi, Truffle, Trifola« Pavatu i njegovom L'Orchestru Istriana uručio je  predsjednik komisije Peppe Vessicchio, legendarni dirigent Festivala zabavne glazbe »Sanremo«. Valja napomenuti da su u izrazito oštroj konkurenciji nastupali izvođači iz Italije, Francuske i Njemačke. Uspjehu pjesme zasigurno je doprinjelo mjesto njezinog nastajanja – Magazzino della musica u Momjanu,  srcu ponajboljih istarskih vinograda čija je najistaknutija sorta Momjanski muškat. Ovdje su tekstopiskinja Jessica Acquavita i skladatelj Aleksandar Valenčić zajedno s veselom družinom pronašli inspiraciju uz dobru kapljicu i miris istarskih tartufa te sugestije Edija Acquavite, istaknutog člana orkestra.

Nakon održanog Festivala, Maestro Vessicchio predložio je Sergiu i članovima L'Orchestra Istriana da sljedeću pjesmu koju napišu pošalju na natječaj za Festival »Sanremo«. Kažu da će to i učiniti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka