Grad: Rijeka
Danas: 16° moguća kiša
Sutra: ° °
27. ožujka 2017.
Riječki trash metal bend

Krematorium: Na Ri Rocku ostali smo "puf"

Materijal ćemo definitivno najviše promovirati na koncertima – Krematorium / Foto: Gregor BOGDANOVIĆ
Materijal ćemo definitivno najviše promovirati na koncertima – Krematorium / Foto: Gregor BOGDANOVIĆ
Autor:
Objavljeno: 15. siječanj 2013. u 16:48 2013-01-15T16:48:00+01:00

Prvi put smo prezentirali novi materijal, pet potpuno novih pjesama i stvarno nismo očekivali tako dobru prihvaćenost među publikom, poručuju muzičari

RIJEKA - Nakon dva demoalbuma, riječki thrash metal bend Krematorium trenutno radi na prvom EP-ju.

  – U planu nam je snimiti 10 kompletno novih stvari. Koliko će se pjesama naći na EP-ju, to još moramo odlučiti. Bit će nam to teška zadaća jer sve nove stvari su puno zrelije od dosadašnjih, tehnički su puno zahtjevnije za sviranje, dok su tekstualno više orijentirane na stvarne probleme i ono što se svaki dan događa oko nas. Mislim da će naši »fanovi« biti zadovoljni. Tko zna, možda bude neko iznenađenje, ali sve će se saznati u svoje vrijeme, otkrio je bubnjar Dorijan Radmanović. Uz njega grupu čine vokal Domagoj Fišeković, gitaristi Erik Perušić i Fabijan Saganić te basist Toni Gregov. U ovoj postavi bend djeluje oko godine i pol. 
 

Teško do dobrog bubnjara

– Od osnutka benda krajem 2007. godine, kroz grupu je »prozujalo« pet, šest ljudi i svi su oni ostavili svoj trag i neku vrstu pečata našem današnjem zvuku. I u sadašnjim smo se redovima malo promiješali. Bubnjar Dorijan prije je svirao ritam gitaru pa smo ga postavili za bubnjeva da mlati jer mu to definitivno bolje ide. Teško je naći dobrog bubnjara za taj žanr muzike, a budući da Dorijan svira i bubnjeve i gitaru, odlučili smo da je tako najbolje, otkrio je Domagoj. 

  Krajem prošle godine Krematorium je nakon dvije godine pauze ponovo zasvirao na Ri Rocku s kojeg su otišli kao trećeplasirani bend. 

  – To nam je po mojoj računici bio treći put. Uzevši u obzir da smo napravili pauzu od dvije godine, mogu reći da smo ostali »puf«. Prvi put smo prezentirali novi materijal, pet potpuno novih pjesama i stvarno nismo očekivali tako dobru prihvaćenost među publikom. Da smo osvojili treće mjesto, doznali smo iz svojih kreveta jer stvarno nismo ništa očekivali pa smo se pobrali kućama nakon nastupa. Sve nas je u 4 ujutro probudio Domagoj koji je jedini ostao u Palachu na proglašenju. Treće mjesto na Ri Rocku definitivno nam je potvrda da se naš trud i sav napor koji ulažemo u novi materijal isplati, rekao je Dorijan. 

  Osim u gotovo svim riječkim klubovima u kojima njihova glazba može pronaći publiku, Krematorium je svirao i izvan grada. Kao nastup koji im je posebno ostao u sjećanju dečki izdvajaju onaj u zagrebačkom Črnomercu. Dečki su nastupili i na drugim lokalnim festivalima kao što su Opatijske barufe, Rockom protiv Šajete, Let's rock Volosko, Metalijada, Hrvatski glazbeni festival. 
 

Ratovali s bendovima

Zanimljivo je istaknuti i da su sudjelovali u tv-showu »Rat bendova« koji se prikazivao na OBN televiziji. U konkurenciji 70 bendova iz bivše Jugoslavije, zauzeli su visoko petnaesto mjesto. Uz treće mjesto na Ri Rocku taj rezultat izdvajaju kao najznačajniji trenutak u dosadašnjoj karijeri. 

  Riječka petorka iza sebe ima dva demoalbuma. Prvi, »Without Fucking Remorse«, na kojem se nalaze tri autorske stvari i jedna obrada objavili su u ljeto 2009. godine. 

  – Drugi demo »Evil Is Released« je nova priča, i što se tiče pristupu snimanja, i pristupa pisanju muzike i teksta. Na tom smo demu malo sazrijeli pa i sam album zvuči kvalitetnije nego prvi, stoga je i njegova prihvaćenost veća nego god njegovog prethodnika, otkrio je Domagoj. 

  Kad je novi EP u pitanju, dečki kažu da će distribuciju novog materijala odraditi putem interneta. 

  – U planu nam je i uspostavljanje kontakta s nekom diskografskom kućom koja bi nam pomogla u promociji i distribuciji. Materijal ćemo definitivno najviše promovirati na koncertima. Dakle, možete računati na turneje po Hrvatskoj i susjednim zemljama, zaključio je Domagoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka