Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
21. listopada 2018.
U svibnju multimedijalni festival

Ritam s mora na Pećinama: Tri dana umjetnosti i glazbe

Grupa Rebel Star / Snimio Marin ANIČIĆ
Grupa Rebel Star / Snimio Marin ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2013. u 15:02 2013-04-20T15:02:11+02:00

Nastupaju Disco'n'Action i Smeđi Šećer te Marčelo & Filteri & Iskaz, Tone Tuoro, SoundcheckRegaz, Bambi Molesters, Hesus Attor, Rebel Star, Saša 21 i Diskurz

RIJEKA  Ritam s mora, novi festival koji će sredinom svibnja biti održan na plaži Grčevo na Pećinama, najavljuje još jedan dan glazbenog programa – u četvrtak 16. svibnja tamo će nastupiti poznata riječka grupa Disco'n'Action, dok će se već najavljenim izvođačima u petak pridružiti i DJ Gospodin Smeđi Šećer.

Kao što smo već pisali, u glazbenom dijelu festivala nastupit će i Marčelo & Filteri & Iskaz, Tone Tuoro, SoundcheckRegaz, Bambi Molesters, Hesus Attor, Rebel Star, Saša 21 i Diskurz. 

   Zamišljen kao multimedijalno događanje koje će povezati ljude koji žive, rade ili se kupaju na Pećinama, Ritam s mora imat će i ekološki dio. 

  

Traže se volonteri

Za potrebe realizacije festivala Ritam s mora Udruga Pajol poziva sve zainteresirane za volontiranje na festivalu da se jave na mail pajolbar@gmail.com.

– U vrijeme trajanja festivala članovi udruge Pajol u suradnji sa Udrugom Obala naših unuka te drugim partnerskim organizacijama i pojedincima planiraju provesti akciju čišćenja plaža, mora i podmorja na Pećinama, sadnju trajnih biljaka i izradu unikatnih klupa i koševa za smeće od ekološki prihvatljivih materijala, najavili su Haris Tančica i Žaklin Mamilović, članovi Udruge Pajol koja organizira Ritam s mora. 

U kreativnom dijelu festivala predstavit će se mladi i afirmirani umjetnici. Studentica 4. godine Akademije primijenjenih umjetnosti Dorotea Smrkinić predstavit će se izložbom slika, točnije ulja na platnu, Udruga Obala naših unuka priprema film i izložbu karata Giuseppea Riegera iz sredine 19. stoljeća, dok će Ivan Fučić izložiti kiparske odljeve, a Ivan Valušek skulpture.

Marin Krstulović predstavit će se izložbom riba od palminog drveta »You cant always get what you want«, dok će Željko Winter Kranjčević izraditi skulpturu koja će trajno ostati na plaži. Na platou posljednje plaže na Pećinama bit će organizirano i iscrtavanje betonskih blokova oslikavanje platna, a grafite će crtati Mosk, Tiger, Ice, Etik, Maska i Roko.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka