Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. veljače 2020.
Dance Fest

Riječki plesači pokorili Novi Sad

Flash Dance Unit
Flash Dance Unit
Autor: ,
Objavljeno: 22. studeni 2019. u 16:49 2019-11-22T16:49:57+01:00

U jedanaestom izdanju poznatog plesnog natjecanja koje je okupilo tisuće sudionika, sudjelovalo je pet plesnih skupina iz Rijeke – plesna skupina Flash dance unit, plesna grupa Chikaz Rijeka, plesni studio Gym Dance, plesni centar K2K i plesna grupa Porto Ri

RIJEKA - Na jedanaestom Dance festu 2019. održanom u Novom Sadu riječke su plesne grupe osvojile brojna priznanja. Plesna skupina Flash dance unit koju vodi Dobrila Mantilla osvojila je 4 zlata i srebra, a predstavili su se s osam koreografija.

- Ove godine sudjelovalo je dvadeset i troje plesača, predstavili smo osam koreografija, a nagrađeno je sedam. Dobili smo 4 zlata i 3 srebra. Izuzetno smo zadovoljni s rezultatima ovog natjecanja i ponosni na naše plesače i trenera Rentona Mantillu. Također zahvaljujemo našoj trenerici Nini Marić na strpljenju i ljubavi u radu s našim plesačima kao i vanjskom pedagogu Milošu Isaloviću koji je pronašao vremena i osmislio koreografiju »Undenied« u kategoriji Contemporay solo.

Naravno ništa od natjecanja ne bi bilo moguće bez podrške roditelja, kojima ovim putem zahvaljujemo na povjerenju i podršci, kazala je Dobrila Mantilla. Prva mjesta osvojile su koreografije »We Set« (Open group Juniori II), »In the dark« (Hip hop duo), »Hit me Baby« (MTV Dance Style, grupa veterani), »Losing Control« (Hip Hop grupa veterani) i »Baby boy« (MTV Dance Style - duo), a druga mjesta »Everybody mad« (Hip Hop grupa - juniori II) i »Undenied« (Contemporary Solo Senior - 2).

4111983

Plesna grupa Chikaz Rijeka prvi je put nastupila na Dance festu i osvojila je jedno prvo i jedno drugo mjesto.

- DanceFest natjecanje je bio već dugo naš san i sada se ostvario. Tim se sastojao od 13 djevojaka, sedam 7 mama i tri 3 trenerice. Pripremili smo dvije koreografije; prva je bila miks našeg cjelogodišnjeg projekta mjuzikla »Škola snova - The Greatest Show« u kategoriji Production Number Formation Senior, za koji su koreografiju osmislile Lucija Babić, Ana Cvitak i Paola Krpan i osvojile 1. mjesto, rekla je voditeljica plesne skupine Chikaz Rijeka Ana Cvitak i potom dodala:

Foto Vladimir Veličković

- »Lose control« u kategoriji Hip Hop Team Junior I, čiju koreografiju potpisuje Sarah Arrigoni, osvojila je 2 mjesto. Želimo čestitati svim divnim klubovima iz Hrvatske, a pogotovo našim Riječanima. Velika hvala trenericama Sarah Arrigoni, Ani Cvitak i Lari Uzelac na pripremama i strpljenju i odvajanju svake slobodne sekunde za rad za ovo natjecanje, a još veća hvala našim roditeljima koji su tu, za svoju djecu i nas, oni su naša velika podrška. Sretni smo što smo zapravo jedna divna ChikaZ obitelj.

S međunarodnog plesnog natjecanja Dance Fest Novi Sad 2019. Plesni studio Gym Dance je došao kući bogatiji za ukupno 42 nagrade od kojih je 16 zlatnog, 14 srebrnog i 12 brončanog sjaja.

- Posebno smo ponosni na specijalnu nagradu za pedagoški rad te specijalnu nagradu za najbolji duo/trio u plesnoj disciplini urban koje su otplesale Lola Rubeša i Tara Bukilić te samim time izborile nastup na Gala večeri na kojoj svoje plesne koreografije izvodi 20 najbolje ocjenjenih plesnih grupa, kazala je voditeljica skupine Anamarija Herman.

4111981

Plesni centar K2K na DanceFestu je nastupio šesti put, a predstavljalo ga je 37 članova sa 7 koreografija od kojih je nagrađeno 6. U Rijeku su se vratili s 4 zlata, 1 srebrom, 1 broncom te 5. mjestom s Gala večeri od 20 najboljih koreografija natjecanja.

Nagrađene koreografije su »Cool off« (Contemporary/modern grupa senior, 1. mjesto, 5. mjesto Gala večeri), »Roota« (Hip hop tim senior, 1. mjesto, 13. mjesto Gala večeri), »Urban kalrz« (Hip hop grupa junior I, 1. mjesto), »Another day of sun« (Musical best age II, 1. mjesto), »Ready, steady, go« (Hip hop duo/trio junior I, 2. mjesto) i »Held« (Contemporary/modern grupa junior II, 3. mjesto). Koreografkinje su Kristina Paunovski, Anita Jakirčević, Andreja Brozović i Tanja Metikoš.

4111990

– Najveći uspjeh postigla je koreografija »Cool off« u koreografiji umjetničke direktorice, trenerice i koreografkinje Plesnog centra K2K Kristine Paunovski kojom smo osvajanjem 1. mjesta već 3. godinu zaredom na vrhu kategorije Contemporary/modern grupa.

Između više od 500 koreografija festivala, na Gala večeri koja se sastoji od 20 koreografija s najvećim brojem bodova na cijelom natjecanju, Plesni centar K2K je osvojio peto i 13. mjesto, poručili su iz K2K-a.

Plesna grupa Porto Ri u Novom Sadu se predstavila sedmu godinu zaredom i osvojila tri druga mjesta u kategorijama MTV group senior, Open group senior i MTV style duo/trio senior.

- Čestitamo koreografima Kristijanu Kardumu, Sandri Horvat i Ines Starčević, poručili su iz plesne grupe Porto Ri.

4111982

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma