Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
16. veljače 2019.
Prekaljeni glazbenici

foto RIJEČKA ZVEČKA Nola i The Siids oduševili publiku na Vežici

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 10. kolovoz 2018. u 1:15 2018-08-10T01:15:26+02:00

Nola se u velikom stilu vratila Rijeci, a domaći duo The Siids pokazao je dinamičan i moderan zvuk

RIJEKA Nakon što su ovogodišnju Riječku zvečku, manifestaciju koja već četiri godine kvalitetnim glazbenim zvucima ispunjava istočni dio Rijeke, otvorili Let 3, ovog su četvrtka brojnu publiku na Vežici oduševili pulska grupa Nola i riječki rock-electro duo The Siids, prekaljeni glazbenici koji stvaraju dinamičan i moderan zvuk.

Nolu su još 1993. godine osnovali Gabrijela-Gabi Galant i Marijan Jelenić, pjevačica iznimnog glasa i autor koji glazbom zajedno prepričavaju svoju ljubavno životnu priču. Dubok trag na hrvatskoj glazbenoj sceni ostvaruju već debi albumom „Dio tebe”, čija je naslovna pjesma postala svojevrsna himna ljubavi.

F0908BR4
Riječka zvečka - Nola i The Siids / Foto Roni Brmalj

Uslijedio je album „Osmijeh” pa nagrada Crni mačak 1998 godine za Gabi, da bi Nola potom uzela podužu kreativnu pauzu. Godina 2009. i album „Iznad oblaka označili su početak nove ere grupe Nola. Singl „Iznad oblaka” osvaja Porina za pjesmu godine, a do 2015. objavljuju singlove „Na obali”, „Nikad” i „Drukčije”.

Duo koji čini The Siids riječka publika dobro poznaje iz grupe Morso. Stanislav Grdaković i Darko Terlević 2016. uzimaju pauzu kako bi odlučili što i kako dalje. O tome su razmišljali čak i u dalekoj Australiji, koja ih je inspirirala za novi glazbeni pravac.

Po povratku u Rijeku snimaju deset pjesama za svoj debi album. Glazbeni žanr kojem pripadaju nalazi se u sredini između indie rocka i electro popa. Inspirirani su bendovima kao što su Depeche Mode, Twin Shadow, M83, The Killsa i ostalih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka