Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 2
Sutra: 18° 18° 2
24. rujna 2018.
Novo DVD izdanje

Proslavljen rođendan: Neponovljiv doživljaj koncerta Putokaza u Astronomskom centru

Proslavljen rođendan: Neponovljiv doživljaj koncerta Putokaza u Astronomskom centru
Proslavljen rođendan: Neponovljiv doživljaj koncerta Putokaza u Astronomskom centru
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2017. u 8:04 2017-02-24T08:04:00+01:00

I opet smo svjedočili izuzetnoj disciplini i dinamičkoj razvedenosti zapjeva Putokaza, koji skladnim suzvučjem mladih i zrelijih glasova oduševljavaju već 33 godine

RIJEKA Dan svog osnivanja – 22. veljače 1984. – riječki su Putokazi proslavili koncertom u Astronomskom centru, a prilikom trideset i trećeg rođendana predstavili i najnovije DVD izdanje »Putokazi.33«. Radi se o disku na kojem je snimka slavljeničkog koncerta povodom 30. godišnjice rada u koju je uklopljen dokumentarac Marte Ožanić »(u)lice putokaza«.
Astronomski centar nije odabran slučajno za ovako veliki i važan jubilej izuzetnog pjevačkog sastava kakav su Putokazi.

Već godinama to je mjesto njihovih povremenih koncerata a capella, jer sferičnim oblikom stvara akustiku poput one u »šapčućoj galeriji« londonske katedrale Svetoga Pavla. Zvuk putuje ukrug i spaja se u uhu slušatelja koji su ovom prilikom dobili i vizualnu senzaciju, projekcijom filma u kupolu planetarija. Neponovljiv doživljaj!

U senzibilnoj gitarskoj pratnji voditeljice Putokaza Mirande Đaković, Putokazi su izveli miks pjesama s albuma »Zemlja«, »Androida«, »Mjesec« i »Porculan«, ali i nezaobilaznu »Ružicu« te završili posvetom prijateljstvu »With the little help from my friends« s albuma »With Respect for the Beatles«. Za izvedbu su odabrane nježne melodije, pretežito u sporom tempu koje su izvrsno popratile događanja u kupoli, uronjena u projekciju filma »Vibrato«.

Pritom smo još jednom svjedočili izuzetnoj disciplini i dinamičkoj razvedenosti zapjeva Putokaza, koji skladnim suzvučjem mladih i zrelijih glasova oduševljavaju već trideset i tri godine. Na rođendanskom slavlju okupili su se Putokazi svih generacija!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka