Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Festival

Poznato ime na Outlook festivalu: Hvaljeni Bonobo vraća se u pulsku Arenu

Poznato ime na Outlook festivalu: Hvaljeni Bonobo vraća se u pulsku Arenu
Poznato ime na Outlook festivalu: Hvaljeni Bonobo vraća se u pulsku Arenu
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2017. u 11:28 2017-12-05T11:28:33+01:00

Prije četiri godine u pulskom je amfiteatru Bonobo  koncertno promovirao tada aktualan album »The North Borders«, dok će nešto više od devet mjeseci izvesti u Puli svoj posljednji i cijenjen album »Migration«, objavljen u siječnju ove godine

PULA Na otvorenju 11. izdanja Outlook festivala, u srijedu, 5. rujna iduće godine, pulska Arena ponovno će, nakon njegovog sjajnog nastupa 2013. godine, bit domaćin Bonobu – renomiranom engleskom autoru ambijentalne glazbe, ali i poznatom DJ-u i radijskom voditelju Davidu Rodiganu te manchesterskom hip hop soul duetu Children of Zeus.

Prije četiri godine u pulskom je amfiteatru Bonobo  koncertno promovirao tada aktualan album »The North Borders«, dok će nešto više od devet mjeseci izvesti u Puli svoj posljednji i cijenjen album »Migration«, objavljen u siječnju ove godine. Serija rasprodanih koncerata na zadnjoj turneji podigla su Bonobov status u sami vrh elektroničke elite.

Zamaglivanjem granica između trip-hopa, popa i plesne glazbe sa snažnim utjecajem simfonijske glazbe, album »Migration« još je jedan dokaz Bonobovog uspješnog balansiranja između žanrova koje usavršava zadnjih 15 godina. Nakon što je prije četiri godine u dojmljivom pulskom stominutnom nastupu, raskošnim elektronsko-bendovskim zvukom promovirao tada novi album »The North Borders«, ali i pojedine pjesme s uspješnog albuma iz 2010. 

»Black Sands«, ovaj će put promovirati novi, hvaljen album »Migration«. Za očekivati je da će i ovaj put Bonobo, kao i za prošlog gostovanja, imati masovnu podršku publike, brojni i uigran sastav, melodičan i širok raspon emocija, te, kao i 2013., impresivnu videopodršku i rasvjetu.

Bonobo je u estetici svoje glazbe vođen emocionalno nabijenim kinematografskim trenucima, svoje blažene ritmove spaja sa zasićenim žičanim instrumentima i bubnjevima pod jazz utjecajem. Bonobu će se te večeri pridružiti jedinstvena glazbena ličnost David 'Ram Jam' Rodigan koji će zajedno s Outlook Orkestrom obilježiti 40 godina karijere kao kustos, radijski voditelj i DJ. David Rodigan možda je i najveći znalac bass glazbe koji pomno prati njen razvoj od prvih ska i rocksteady uspješnica pa sve do današnjeg dancehall i jungle zvuka.

Nakon rasprodanih koncerata Outlook Orkestra u Bristolu i Londonu, Rodigan će Orkestru dodati svoj jedinstveni pečat, a pridružit će mu se još niz gostiju, čija će imena uskoro biti objavljena. Uz Bonoba, Davida Rodigana i Outlook Orkestra, na pozornicu Arene 5. rujna popet će se i mladi, zapaženi manchesterski hip-hop/soul duo Children of Zeus, a tandem čine pjevači i producenti Tyler Daley & KonnyKon.

Prve regionalne ulaznice 'ranograbilice' po najpovoljnijoj cijeni za ovaj veliki koncert otvorenja stigle su u prodaju i mogu se kupiti po cijeni od 240 kuna na svim Entrio prodajnim mjestima. Outlook festival, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, nakon otvorenja u Areni nastavit će se u i uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo od 6. do 9. rujna, a prve i najpovoljnjije ulaznice mogu se naći na Entrio prodajnim mjestima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.