Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
16. listopada 2019.
Glazbeni show HRT-a

Popularni The Voice: Osmero Primoraca natječe se u trećem krugu

Foto HRT
Foto HRT
Autor:
Objavljeno: 19. ožujak 2016. u 13:01 2016-03-19T13:01:00+01:00

Rino Petrović, Vjekoslav Ključarić, Sanja Berković, Ivana Brkašić, Eni Jurišić, Edgar Rupena, Stefany Žužić i Matea Dujmović – osmero je Primoraca koji su u emisijama dvoboja u showu »The Voice – Najljepši glas Hrvatske« prošli u daljnje natjecanje

RIJEKA Rino Petrović, Vjekoslav Ključarić, Sanja Berković, Ivana Brkašić, Eni Jurišić, Edgar Rupena, Stefany Žužić i Matea Dujmović – osmero je Primoraca koji su u emisijama dvoboja u showu »The Voice – Najljepši glas Hrvatske« prošli u daljnje natjecanje.

Uoči večerašnje, prve od dviju emisija nokauta, razgovarali smo s našim pjevačima i doznali zašto su se prijavili u »The Voice«, kakva iskustva nose iz dosadašnjeg natjecanja, razmišljaju li o pobjedi, imaju li favorita itd...

Znatiželja i iskustvo

Zašto ste se prijavili u The Voice?

RINO: Da bih upoznao ljude s kojima dijelim ljubav prema glazbi, radio s profesionalcima i stekao nezaboravno iskustvo. I, naravno, htio sam vidjeti koliko vrijedi moj glas i sve ono što jesam.

VJEKOSLAV: Iz puke znatiželje! Show sam pratio i dok se nije prikazivao kod nas i imao sam veliku želju nastupiti u tako pozitivnom showu te na neki način preispitati samog sebe u smislu – mogu li ja to?

SANJA: Kako bih vidjela za što sam sposobna, pogotovo zato što nemam nikakvog prijašnjeg iskustva u javnim nastupima, a veliki okidač je bilo i to što sam znala da ću sigurno puno naučiti od tima ako prođem blind audiciju.

IVANA: Prijavila sam se na ovaj show zbog njegovog koncepta: 4 stolice, 8 ušiju, 2 minute i isključivo glas.

ENI: Jer je glazba definitivno moj poziv. Volim izazove, a ovo je bio jedan od najdražih i najslađih. Prošla sezona me dodatno motivirala i nisam mogla ostati na kauču.

EDGAR: Za prijavu je zaslužna moja cura. Njezina je ideja bila da me potajno prijavi, ali kako zbog opsežnosti prijavnice nije mogla, ipak mi je rekla za ideju. Uz njenu veliku potporu, odlučio sam se prijaviti i iskušati svoju sreću i talent u natjecanju.

STEFANY: Kako bih se malo iskušala u ovakvom natjecanju. Želim vidjeti dokle mogu, koje su mi granice, i naravno, imati priliku učiti od odličnih mentora.

MATEA: Prijavila sam se spontano jer sam odlučila da je vrijeme za promjene i da moram napraviti nešto što se do sada nisam usudila, što zbog manjka vremena, što zbog manjka hrabrosti.

Zadovoljni i sretni

Kako ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima? Što vam se najviše svidjelo u dosadašnjem radu?

RINO: Svidjela mi se ta nevjerojatna pristupačnost, otvorenost i opuštenost kod mentora i njihovih stručnih timova.

VJEKOSLAV: Najviše mi se svidjela komunikacija i jako pozitivna energija koja je vladala u Jacquesovom timu! Stvarno su se potrudili pospajati nas u dvoboje da si najviše odgovaramo po karakterima i dali su nam pjesme koje su, čini mi se, svima odgovarale.

SANJA: Ja sam presretna rezultatom jer kao što sam često znala reći, meni je sve nakon »blinda« – bonus natjecanje. Svjesna sam da je u showu jako puno već izgrađenih pjevača, ali to ne znači da i mi »amateri« nemamo svoje mjesto pod suncem »The Voicea«. Najviše mi se svidio odnos mentora i cijelog mentorskog tima prema svakom pojedinom kandidatu i kako se svakome maksimalno posvećuju i izvlače ono najbolje iz nas kako bi krajnji rezultat bio odličan.

IVANA: Lagala bih kad bih rekla da nisam zadovoljna dosadašnjim rezultatom. Još smo svi u velikom timu i puno se družimo i učimo jedni od drugih. Kada se radi, radi se. Sve ostalo je dobro druženje.

ENI: Ja sam presretna. Da ste me pitali što mi se nije svidjelo, ne bih imala što napisati. Sviđa mi se cijela zamisao i pozitivne vibracije showa, suradnja i nezaboravno druženje s prekrasnim talentiranim kandidatima, rad s cijenjenim glazbenicima s kojima je čast surađivati.

EDGAR: Svakako sam zadovoljan dosadašnjim rezultatom. Najviše mi se sviđa timski duh koji je stalno prisutan.

STEFANY: Ja sam jako zadovoljna dosadašnjim rezultatom, nisam ni sanjala da ću doći dovdje. Najviše mi sviđa što, bez obzira u kojem smo timu, dobivamo slobodu svojega glazbenog izričaja i mentori se trude da bismo što bolje to prenijeli na publiku.

MATEA: Rezultatima sam i više nego zadovoljna jer je ovo zbilja velik uspjeh! Sretna sam što sam upoznala puno talentiranih i dragih osoba od kojih se može mnogo naučiti. Naravno, najsretnija sam zbog rada na sebi i napredovanja, mogućnosti rada s Tonyem, Djordjijom i Mirom. Spoj rada i užitka je najbolja kombinacija!

Fokus na pjesmu

Čemu se nadate u daljnjem natjecanju?

RINO: Moj fokus je samo na pjesmu. Prvenstveno želim da svaka sljedeća pjesma bude što bolje izvedena i da budem zadovoljan načinom na koji sam je otpjevao. Naravno da bih volio otići što dalje, ali nastojim maknuti misli od toga.

VJEKOSLAV: Nadam se da neću razočarati ljude koji me podržavaju, i dalje ću davati svoj maksimum u svakoj izvedbi.

SANJA: I ja se nadam da ću dati sve od sebe u sljedećem nastupu kako bi napredak vidjeli i gledatelji i ja. Nadam se da ću pobijediti tremu i pretvoriti je u nešto pozitivno što me gura naprijed.

IVANA:Voljela bih proći još jedan krug natjecanja. Iako sam do sad nastupala u puno liveova, ovaj bi ipak bio poseban doživljaj.

ENI: Ja se nadam da će izvedbe biti uspješne, da ćemo se uspjeti dobro pripremiti, zabaviti i oduševiti sve pred malim ekranima.

EDGAR: Nadam se da ću, dajući sve od sebe, doći čim dalje. Na tom putu volio bih upiti što više znanja i iskustva od mentora.

STEFANY: Kao i svaki natjecatelj, nadam se pozitivnom ishodu.

MATEA: Voljela bih da se nastavi ovakva atmosfera i nadam se dobrom sljedećem nastupu. Voljela bih da budem zadovoljna izvedbom i da otpjevam pjesmu kako smo radili na probama.

Svi smo pobjednici

Razmišljate li pobjedi?

RINO: I ovo je već svojevrsna pobjeda. Biti u ovom showu je velika čast i privilegija tako da se nitko od nas ne bi trebao osjećati kao gubitnik već samo kao pobjednik.

VJEKOSLAV: Prošlo mi je kroz glavu, ali fokus mi nije na pobjedi. Svaka izvedba kojom budem zadovoljan je na neki način pobjeda.

SANJA: Ne. Cilj mi je dobro se zabaviti, uživati dok izvodim pjesmu, naučiti čim više, a nakon toga krajnja odluka je na nekome drugome tako da ni ne želim puno o tome razmišljati.

IVANA: Ja mislim da svatko od natjecatelja u nekom trenutku razmišlja o pobjedi. Bilo bi čudno prijaviti se na takvo natjecanje i ne razmišljati o najvišoj stepenici. Ali, što se mene tiče, guram korak po korak pa ćemo vidjeti što Voice kocka donosi u budućnosti.

ENI: Meni je proletjelo kroz glavu, vjerujem da se svatko bar zamislio u toj poziciji, ali ne opterećujem se, tko god pobijedi, bit će mi drago.

EDGAR: Tko ne razmišlja o pobjedi? Svatko želi postići maksimum, doći do kraja. Ili bar dati sve od sebe i vidjeti dokle će dogurati.

STEFANY: Svi koji su se prijavili u »The Voice« htjeli bi pobijediti, ali ne zamaram se time. Samo želim uživati u trenutku i truditi se da to prenesem što bolje i kvalitetnije, bez obzira na ishod.

MATEA: Pobjedu u ovom showu ne mogu niti zamisliti tako da definitivno ne razmišljam o tome i ne znam što bih učinila da pobijedim. Moja pobjeda je već stigla time što sam dokazala svoje mogućnosti sebi i drugima, i nadam se da ću show iskoristiti najbolje što mogu i nakon završetka ove avanture nastupati još više.

Naši favoriti

Imate li favorita među drugim natjecateljima?

RINO: Teško je nekoga izdvojiti jer su svi izuzetno kvalitetni. Netko ima lijepu boju glasa, netko emociju, netko veliki raspon... Svi imaju nešto čime se barem malo ističu i sve je moguće, nema pravila.

VJEKOSLAV: Ja imam! Eni Jurišić!

SANJA: Trenutno imam troje kandidata (smijeh). Vidjet ćemo kako će se situacija iskristalizirati u nadolazećim emisijama, ali imam osjećaj da će barem 2/3 biti finalisti.

IVANA: Ja sam i u top 40 imala favorita. Sad kad nas je ostalo 24, puno je teže izabrati jer svi su fenomenalni.

ENI: Budući da volim rock, a i smatram da ima posebnu karizmu, ja bih izdvojila Vjekoslava Ključarića.

EDGAR: Ne bih želio nikoga izdvajati jer smo svi izvrsni, svatko u svojem žanru, inače ne bismo bili ovdje gdje jesmo.

STEFANY: Svi kandidati su izvrsni pjevači, a i još bolje osobe, ali naravno da imam svojeg favorita kojeg ću zasad zadržati za sebe.

MATEA: Svi natjecatelji su odlični pjevači i svatko ima neku svoju karakteristiku koja ga izdvaja od ostalih, stoga se na probama često ježim. Favorita zasada nemam, eventualno nekoliko osoba za koje smatram da će daleko dogurati u showu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.